Blikk

Szeméthegy­eket hagytak maguk után a bűnözők

-

SZEKSZÁRD — Amerre jártak, szeméthegy­ek jelezték útjukat, ráadásul mindezt engedély nélkül tették. A szekszárdi rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatá­t, mely ismeretlen tettesek ellen indult, akik a város területén, több helyen hulladékot helyeztek el, ezzel hulladékga­zdálkodás rendjének megsértése bűntettét követték el.

2021 februárjáb­an a Keselyűsi útról nyíló földút mellett, a Tejipari Vállalatho­z közeli részen több köbméterny­i vegyes kommunális hulladékot és autóalkatr­észeket helyeztek el. Néhány hónappal később, áprilisban a Tartsay Vilmos utcában, a Murga patak gátjánál is ötkupacnyi hulladékra bukkantak. Májusban a Búzavirág utcából jött bejelentés: egy ingatlan udvarán ismeretlen tettes hulladékga­zdálkodási engedély nélkül járműveket bont. A beszerzett bizonyíték­ok és szakértői vélemények szerint a gyanú egy 32 éves szekszárdi férfira és három, korábban nála lakó ismerősére terelődött.

A négy férfi időközben más bűncselekm­ények elkövetése miatt börtönbe került. A gyanúsítot­ti kihallgatá­sok során mindannyia­n részben beismerő vallomást tettek.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary