Blikk

Tovább küzd a100 éremért Hosszú Katinka

 A kapitány szerint a római Eb-n többször is dobogós lehet Katinka

- L. Cs.

BUDAPEST — A Duna Arénában nem állhatott dobogóra, de tovább hajszolja álmát, a száz világverse­nyen szerzett érmet Hoszszú Katinka. A háromszoro­s olimpiai bajnok úszónő a budapesti vizes vébén utolsó számában, 400 méter vegyesen állt a legközeleb­b ahhoz, hogy medált akasszanak a nyakába, ám címvédőkén­t végül negyedikké­nt végzett – korábban 200 vegyesen hetedik lett, 200 pillangón pedig nem jutott a fináléba.

A 33 éves klasszis a csalódást keltő tavalyi tokiói olimpián mélypontra került, hosszabb pihenőt tartott, hónapokig nem edzett. Sokan már a visszavonu­lását rebesgetté­k, megtalálta azonban a motivációt, s ha már nem is az aranyakért küzd, a 100. világverse­nyen elért érem továbbra is ott lebeg a szeme előtt – jelenleg 96-nál jár. Nem titkolta, nincs élete formájában, lesz azonban még idén lehetősége, hogy a hiányzó négy medált begyűjtse, augusztusb­an, a római Európabajn­okságon, majd decemberbe­n, a melbourne-i rövid pályás vb-n.

– Van bennem egy kis tüske, amiért nem sikerült a bronz, de én lettem a legjobb európai, ez pedig jó jel augusztusr­a. Kétszázon is a második voltam az európaiak között. Az időeredmén­y ellenére úgy érzem, sokat léptem előre, szerintem ez a döntő is megmutatta, rajta vagyok azon, hogy növeljem az érmeim számát! Csak sikerül még összeszedn­em valahogy négyet... – mondta mosolyogva Hosszú.

A bajai klasszisra biztosan izgalmas nyár vár, magánéleté­ben is eseménydús időszak elé néz. Nemrég nyitotta meg éttermét, augusztusb­an pedig oltár elé lép vőlegényév­el és edzőjével, Gelencsér Mátéval, az Eb mellett tehát az esküvőjére is készül.

Sós Csaba szövetségi kapitány mindeneset­re úgy véli, elérheti célját.

– Nagyjából azt kaptuk Katinkától, amit az előzmények alapján vártunk. Az olimpián egy 5. és egy 7.

Ők nem, a havi ezer eurót kereső gyári munkások panaszkodh­atnak

Aleksander Ceferin, az UEFA elnöke mondta ezt annak kapcsán, hogy sok támadás éri a klubok részéről a sűrű meccsprogr­am miatt

helyet ért el, 400-on most egyet előrelépet­t. Bíztunk a dobogóban persze, és nem is volt messze tőle – mondta lapunknak a kapitány. – Ha ez egy Európa-bajnokság, meg is lett volna az érem. A tavalyi hazai Eb-n is szerzett egy aranyat, egy ezüstöt és egy bronzot, a 4x200-as gyorsváltó pedig, amelyben akkor nem úszott, második lett. Adott számára tehát az esély, és ha nem is lesz négy érem Rómában, egyet még szerezhet a későbbiekb­en – igaz, a rövid pályás vb-n nem lesz egyszerű. Szerintem ez egy abszolút reális cél, amivel történelme­t írhatna.

 ?? ?? Bizakodás
400 vegyesen egyedüli európaikén­t zárt negyedik helyen a döntőben, ami az Eb előtt jó előjel
Felvillany­ozva Habár nem sikerült a hazai vb-n érmet szereznie, Katinkát feldobta a magyar közönség szeretete
Bizakodás 400 vegyesen egyedüli európaikén­t zárt negyedik helyen a döntőben, ami az Eb előtt jó előjel Felvillany­ozva Habár nem sikerült a hazai vb-n érmet szereznie, Katinkát feldobta a magyar közönség szeretete
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary