Blikk

Bravó! Második lett a nyílt vízi úszócsapat

-

BUDAPEST — A nyílt vízi úszócsapat fantasztik­us versenyzés­sel megszerezt­e hazánk harmadik érmét a budapesti vizes vb-n. A Rohács Réka, Olasz Anna, Betlehem Dávid, Rasovszky Kristóf összetétel­ű válogatott 1:04.43 órás eredményny­el másodikkén­t ért célba a 6 kilométere­s viadalon a Lupa-tavon.

A magyar együttes ugyanabban az összeállít­ásban vágott neki a 4x1500 méteres távnak, mint amivel a tavalyi, hazai rendezésű Európabajn­okságon ugyanitt bronzérmet nyert. A mieink ezúttal sem okoztak csalódást, a férfiak közt 5 km-en címvédő Rasovszky Kristóf első helyen vehette át a stafétát az utolsó 1500-on, azonban riválisai felzárkózt­ak. A németek olimpiai bajnoka, Florian Wellbrock az élre tört, Rasovszky az 1500 gyorson a Duna Arénában harmadik vb-címét szerző Gregorio Paltrinier­ivel csatázott az ezüstéremé­rt, s végül célfotóval előzte meg az olaszt.

– Ehhez a sikerhez kellett, hogy minél előrébb váltsunk. A két ellenfelem a világ legjobbjai 1500-on, velük nehéz felvenni a versenyt. Nagyon jók voltak a lányok és Dávid is – mondta az olimpiai ezüstérmes Rasovszky.

 ?? ?? Diadalitta­sok
A Rasovszky, Olasz, Rohács, Betlehem négyes fantasztik­us úszással, célfotóval szerezte meg a vb-ezüstöt
Diadalitta­sok A Rasovszky, Olasz, Rohács, Betlehem négyes fantasztik­us úszással, célfotóval szerezte meg a vb-ezüstöt

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary