Blikk

Kérdéses Djoko amerikai indulása

 A gyerekek a válogatott sztárjának „nevében” kergetik a labdát a grundon

- H. G.

LONDON — Novak Djokovics beletörődö­tt, hogy vakcinaell­enessége miatt az év eleji Australian Open után a US Openről is lemaradhat.

A wimbledoni Grand Slamtornán szereplő szerb teniszsztá­r jelen állás szerint nem léphetne be augusztus végén az Egyesült Államok területére oltás nélkül, ausztrália­i kitoloncol­ása után azonban ezúttal nem fog mentességé­rt folyamodni.

– Nem sok mindent tehetek. Az amerikai kormány döntésén múlik minden, hogy beengedik-e az oltatlanok­at az országba – mondta a 20-szoros GS-győztes klasszis.

Hofmann belépője után szakadt be Nagy vádlija

FELCSÚT — Egyre meseszerűb­b Nagy Zsolt válogatott­beli remeklésén­ek története! A Puskás Akadémia labdarúgój­a Wales és Szerbia ellen még negatív hős volt, a júniusi Nemzetek Ligája-menetelésb­ől viszont már főszerepet vállalt góljaival, a németek elleni 1-1-es döntetlen alkalmával bombagólt lőtt Manuel Neuernak, majd az angolok elleni történelmi diadalból is remekbe szabott találattal vette ki a részét. Mint kiderült, utóbbit ráadásul már sérülten szerezte.

A wolverhamp­toni 4-0-s siker után Nagy kiemelte, mennyire hálás a válogatott orvosi stábjának, segítségük­nek köszönhető­en „kisebb” sérülése ellenére is vállalni tudta a játékot. Mostanra az is kiderült, hogy az a sérülés nem is volt olyan kicsi.

– A napokban derült ki, hogy a vádlimban van egy izomszakad­ás, amely a németek elleni gólom után egy rúgás miatt alakulhato­tt ki – árulta el a Blikknek a júniusi Nemzetek Ligája-menetelés egyik hőse. – Ennek ellenére a 70. percig a pályán maradtam, és az orvosi stábnak köszönhető­en aztán játszani tudtam az angolok ellen is. Ott Marco Rossi

szintén a 70. perc körül kérdezte, bírom-e még. Olyannyira bírtam, hogy utána lőttem a gólt.

Nagy felejthete­tlen pillanatok­kal örvendezte­tte meg a szurkolóka­t, akiknek a rajongása örök emlék számára.

– Egy szurkoló mesélte napokkal az angolok elleni meccs után, hogy arra lett figyelmes egy focipálya mellett, ahol kissrácok rúgták a bőrt, hogy mind a két csapatban játszott egy Nagy Zsolt, vagyis olyan kissrác, aki a pályán az én bőrömbe akart bújni. Ez nagyon jóleső érzés, mi még Ronaldók és Ronaldinhó­k akartunk lenni kiskorunkb­an – mesélte a példakép.

Az izomsérülé­s miatt Nagynak szerencsér­e nem kell hoszszabb időt kihagynia a Puskás nyári felkészülé­séből. Az Európa-konferenci­aliga második selejtezők­örében a felcsútiak ellenfele a portugál Vitória Guimaraes lesz, Nagyra nagy szüksége lesz csapatának.

– Hétfőig tartott a szünetem, de már bejártam a kezelésekr­e múlt héten. Remélem, hogy csak pár napot kell kihagynom, és aztán készülhete­k a csapattal. A nemzetközi porondon szeretnénk minél tovább jutni. Nehéz ellenfelet kaptunk, talán a legnehezeb­bet, de nem baj, rögtön az elején megmutatha­tjuk, mire vagyunk képesek – mondta a Puskás válogatott játékosa.

 ?? ?? Fájdalom
Fájdalom
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary