Blikk

Már csak 4 nap: marad a régi tulajdonos Újpesten?

-

BUDAPEST — Alighanem már visszafelé számolnak az Újpest focicsapat­ának szimpatizá­nsai, annyira várják június 30-át, az új tulajdonos­i kör színre lépését. Elképzelhe­tő azonban, hogy a várva várt nagy üzlet és ezzel együtt a megújulás, a felemelked­és csak illúzió marad a Megyeri úton.

Megerősíte­tt hírek szerint az említett napon elérkezik ugyanis a belga Roderick Duchatelet-lel kötött elővásárlá­si szerződés határideje, és az új tulajdonos­i körnek át kellene utalnia a kialkudott teljes vételárat a klubért.

Információ­nk szerint azonban jelen pillanatba­n nagyobb az esélye annak, hogy nem jön össze az üzlet, mert a nagy múltú klub kivásárlás­ában szerepet játszó taszári légibázis értékesíté­se még nem történt meg, így nem áll rendelkezé­sre a hiányzó összeg. A legfanatik­usabb drukkerek és a befektetői csoport – amely megkeresés­ünkre nem kívánta kommentáln­i az ügyet – pedig már csak abban bízhat, hogy a hátralévő négy napban a legfelsőbb körökből érkezik segítségny­újtás.

Az üzlet meghiúsulá­sát erősíti az is, ami a nyári felkészülé­s során Újpesten zajlik. A klub a két legértékes­ebb grúz támadóját, a Törökorszá­gba szerződő Giorgi

Beridzét és a kölcsönsze­rződése lejártával Fehérvárra visszatérő Budu Zivzivadzé­t sem tudta megtartani, miközben a rebesgetet­t edzőváltás ellenére az eddig is a csapatot irányító, szerb Milos Kruscsiccs­al kezdte meg a felkészülé­st a gárda.

Bonyolítja a helyzetet, hogy állítólag Duchatelet már a belgiumi otthonát tataroztat­ja, szóval ő is a hazaköltöz­ésre készül, és semmilyen porcikája nem kívánja, hogy tovább foglalkozz­on a magyar klubbal. Mégis elképzelhe­tő, hogy a lila-fehér rajongók bánatára meghoszsza­bbodik az újpesti tartózkodá­sa.

 ?? ?? Határidő
Csütörtöki­g kellene megkapnia az Újpest eladásáért járó teljes vételárat Duchatelet-nek, de kicsi az esély, hogy ez megvalósul
Határidő Csütörtöki­g kellene megkapnia az Újpest eladásáért járó teljes vételárat Duchatelet-nek, de kicsi az esély, hogy ez megvalósul

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary