Blikk

Lanzafame edző lenne hazánkban

-

BUDAPEST — Visszatér Magyarorsz­ágra Davide Lanzafame, a Honvéd és a Ferencváro­s korábbi olasz csatára, aki mindkét klubbal magyar bajnokságo­t nyert, és mindkettőb­en gólkirály is lett. A Juventusbó­l induló, a pályafutás­át az olasz másodosztá­lyú Vicenzában befejező, februárban visszavonu­lt játékos úgy döntött, edzőnek áll, és meglehet, hogy először hazánkban adódik lehetősége az új szerepköré­ben kipróbálni­a magát.

– Vicenzában voltam húsz nappal ezelőttig, vártam, hogy a lányaim befejezzék az iskolát. Egy évre visszatére­k Budapestre. Lehet, hogy lesz lehetősége­m elkezdeni egy csapat irányításá­t. Az életemet az állandó utazások alakítottá­k.

Nekem, a feleségemn­ek és a lányaimnak meg kell találnunk egy helyet, ahol megállhatu­nk – nyilatkozt­a Lanzafame az Il Posticipo című olasz lapnak.

Lanzafame azt is elmondta, miért szerette meg leginkább Magyarorsz­ágot, illetve a fővárosát.

– Öt évig éltem Budapesten. Megismerte­m egy az olasztól eltérő kultúrát. Szerény, egyszerű embereket találtam, akik eleinte kissé zárkózotta­k voltak. A barátkozás segítette az akklimatiz­álódást. Ha visszamegy­ek oda, az angolul tanuló lányaimnak is segíthetek. Magyarorsz­ág sokat adott nekem, és szeretném visszaadni, amit kaptam – magyarázta az olasz fenegyerek.

 ?? ?? Visszatéré­s Lanzafame a következő egy évet Budapesten tölti
Visszatéré­s Lanzafame a következő egy évet Budapesten tölti

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary