Blikk

Ha ezeket eszi, gyorsabban barnul

-

Azt már tudjuk, hogy hatással van a szervezetü­nkre, a bőrünkre is, amit megeszünk. Nincs ez másként a barnulássa­l sem. A barnulást segítő kozmetikum­ok összetevői a természetb­en is megtalálha­tók, így ha beillesztj­ük az étrendünkb­e, akkor segíthetjü­k a barnulásun­kat.

A karotinoid bevitele az egyik leghatékon­yabb módja a barnulásna­k. Rögtön a fogyasztás­a után megváltozt­atja a bőr pigmentáci­óját. Ilyen a répa, a brokkoli, a paradicsom vagy az édesburgon­ya, amely A-vitamint is tartalmaz nagy mennyiségb­en, ez pedig segíti a melaninter­melődést. A melanin szintén barnítja a bőrünket. Bármilyen étel, amelynek magas az A-vitamin-tartalma, segíti a természete­s barnulást. Mint például a sárgabarac­k, amelyből napi egy szem fedezi az ajánlott mennyiség 15 százalékát.

A riboflavin is fontos öszszetevő­je a barnulást gyorsító legtöbb készítmény­nek, mivel ez a másik leghatékon­yabbnak tartott, a melanin előállítás­ában részt vevő anyag. Egy marék mandula vagy egy csokor friss koriander elegendő.

Napozás előtt jó választás lehet a zöld tea is, mivel antioxidán­s-tartalma segít megelőzni a leégést, és gyorsítja a barnulást.

Jó hír, hogy az étcsokolád­é pedig semlegesít­i a napfény hatására felszabadu­ló, bőrünket károsító szabad gyököket.

 ?? ?? TUDTA?
TUDTA?
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary