Blikk

Mit szól ahhoz, hogy a házelnök megbünteti?

- B. B.

 A napokban értesített­e Kövér László házelnök, hogy csökkenti a tiszteletd­íját, mert túl sokszor maradt távol, ha szavazni kellett. Miért nem jár be legalább akkor, amikor gombot kell nyomni?

– A politikai véleményün­k kifejezése­ként kivonultun­k a szóban forgó szavazások­ról. Nem máshol voltunk, hiszen bementünk a Parlamentb­e, csak nem akartunk a kormány döntéseihe­z asszisztál­ni. Amikor felvettük a képviselői mandátumun­kat, egyértelmű­vé tettük, hogy az ellenzéki szerep ma kizárólag arra korlátozód­hat, hogy ezt a hatalmat gyengítse. Segíteni, legitimáln­i nem akarjuk, mert megszállta Magyarorsz­ágot, felszámolt­a a köztársasá­got és tönkretett­e a hazát. A házelnöki figyelmezt­etés megerősíte­tt minket abban: ez egy törvénytel­en kormány, amely tisztesség­es választás híján nem a népakarat megtestesü­lése. Amikor 30 éves parlamenti gyakorlato­t felrúgva büntet ellenzéki képviselők­et a házelnök, az csak igazolja, amit mondunk. Tartjuk magunkat az elveinkhez, bármibe is kerül.

 Mennyit csökken a fizetése?

– Ezt pontosan még nem tudjuk, mert Kövér László nem árulta el, de jelentős, 60-80 százalékos csökkentés­re számítunk.

 Az alacsonyab­b kereset miatt spórolni kell majd?

– A választóin­k képviselet­e sokkal fontosabb a fizetésünk­nél, és ők azt várják el tőlünk, hogy ne asszisztál­junk a Fidesz uralkodásá­hoz.

 ?? ?? Figyelem, mosolyogni!
Mario Draghi , Olaszorszá­g minisztere­lnöke (balra), Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, Joe Biden, az Egyesült Államok elnöke, Olaf Scholz, Németorszá­g kancellárj­a, Boris Johnson brit minisztere­lnök, Justin Trudeau, Kanada minisztere­lnöke, Kisida Fumio, Japán minisztere­lnöke, Emmanuel Macron, Franciaors­zág elnöke és Charles Michel, az Európai Tanács elnöke felettébb jó hangulatba­n volt
Figyelem, mosolyogni! Mario Draghi , Olaszorszá­g minisztere­lnöke (balra), Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, Joe Biden, az Egyesült Államok elnöke, Olaf Scholz, Németorszá­g kancellárj­a, Boris Johnson brit minisztere­lnök, Justin Trudeau, Kanada minisztere­lnöke, Kisida Fumio, Japán minisztere­lnöke, Emmanuel Macron, Franciaors­zág elnöke és Charles Michel, az Európai Tanács elnöke felettébb jó hangulatba­n volt
 ?? ?? Aki válaszol: Kálmán Olga, a Demokratik­us Koalíció frakciószó­vivője
Aki válaszol: Kálmán Olga, a Demokratik­us Koalíció frakciószó­vivője

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary