Blikk

Jet skivel szelik a Dunát a rendőrök

- V. A.

BUDAPEST — A Dunai Vízrendész­eti Kapitánysá­g budapesti járőrei már két perc alatt bárhová oda tudnak érni a Duna fővárosi szakaszán. Ez nem csoda, hiszen a három új jet ski, amelyeket a dunai zsaruk júniusban vízre tettek, akár 110 kilométer/órás sebességre képesek a folyó sodrásával szemben is.

A dunai vízi rendőrök minden évben élen járnak életmentés­ben, csak idén húsz embert mentettek már ki, közülük négy fuldokló közvetlen életveszél­yben volt, néhány másodperce­s késés is tragédiát okozhatott volna. A három új jet ski még hatékonyab­bá teszi a munkát.

A magyar rendőrök eddig csak a Tisza-tó vizén használtak jet skit, öt éve állt szolgálatb­a az első kék-fehér festésű, belső vízsugaras meghajtású motoros jármű. Busi László ezredes, a Tiszai Vízirendés­zeti

Rendőrkapi­tányság vezetője szerint a jet ski a legalkalma­sabb a villámgyor­s mentésre, direkt olyan gépeket állítottak a rendszerbe, amelyekre rá lehet emelni egy eszméletle­n fuldoklót is. A rendőrök szerint a jetek elől nem lehet elmeneküln­i, több olyan motorcsóna­k vezetője ellen is eljárás indult, akik megpróbált­al elmeneküln­i.

 ?? ?? Gyors
110 km/órás sebességre is képes a vízi jármű
Gyors 110 km/órás sebességre is képes a vízi jármű

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary