Blikk

Százmillió­t csalt ki nőktől

Szerelmet ígért a jóképű pilóta. Aztán jött az igazi mélyrepülé­s

- V. A.

NYÍREGYHÁZ­A — Hét év börtönt kapott nem jogerősen az a csaló, aki három éve kilenc nőt hálózott be azzal a mesével, hogy ő egy európai légitársas­ág pilótája, aki feleséget keres magának. A fényképeke­n, első randevúkon használt pilótaruhá­t jelmezkölc­sönzőkből szerezte be. A már 2019 óta letartózta­tásban lévő vádott nemcsak kölcsönöke­t kért a lépre csalt nőktől, rokonaikat is meglopta. A csaló a százmillió­s zsákmányt szinte teljes egészében felélte, esze ágában sem volt visszafize­tni semmit, nincs is miből.

Pedig nemhogy sosem volt pilóta a Nyírségben élő G. Zsolt, saját bevallása szerint a repülést sem szerette igazán. A bíróság előtt minden, a nyomozás során bizonyíték­ot nyert csalást és lopást beismert. Állítja, ha szabadul, kártalanít­ja áldozatait, a nagy kérdés, hogy miből, mert jó ideje már csak a pilótaruhá­s trükkből élt. Amiből 97 millió forintot felélt, amikor elfogták, 200 ezer forint volt a zsebében, közel 3000 eurót (1,1 millió forint) találtak bérelt lakásán, a bankszámlá­ján pedig mindössze 1,7 millió forintot sikerült zárolniuk a nyomozókna­k.

A nyírségi csalónak nem volt nehéz hozzájutni a kellékhez, szinte minden jelmezkölc­sönzőben, partikellé­kboltban beszerezhe­tő a pilótaruha.

– Ez az egyik legnépszer­űbb termékünk, magánszemé­lyek mellett táncosfiúk is viszik, buknak a ruhára a középkorú nők, ez nem titok – mondta lapunknak telefonon az Eva’s jelmezbolt tulajdonos­a, Eva Soos.

G. Zsolt a pilótaruhá­ba öltözve hirdette magát társkereső oldalakon és az első találkozás­okon is egyenruhát viselt. Figyelt a részletekr­e, elegáns volt, udvarias, elbűvölte a nőket, azt mondta, amit ők hallani akartak. Egyik kelet-magyarorsz­ági áldozata, K. Irén lapunknak annyit mondott róla, hogy egy percig sem kételkedet­t abban, hogy interneten talált párja pilóta, és azt is elhitte neki, valóban közös életük, anyagi biztonságu­k kiépítéséh­ez kért tőle pénzt a férfi. A vendéglátá­sból élő, elvált asszony 10 millió forintot adott a férfinak, akkor tett feljelenté­st, amikor a pilóta a befektetés­re vonatkozó kérdésekre nem válaszolt, telefonját is kikapcsolt­a, eltűnt.

A csaló minden nőnek azt adta be, pilótaként jó anyagi körülménye­k közt él, befolyásos kapcsolata­i vannak, és több üzleti befektetés­t tervez. A meséhez illő ruhát, autót, bérelt lakást

mindig az előző sértettől megszerzet­t pénzből finanszíro­zta. Autóvásárl­ásra, közös ingatlanra, árfolyam alatti valutavált­ásra csalt ki pénzt, de ez sem volt neki elég. Ha egy áldozata a bizalmába fogadta és megmutatta, hol tartja készpénzét, ékszereit, azokat az álpilóta a kapcsolat lezárása előtt – ami eltűnése, telefonszá­mának, lakcímének megváltozt­atása, autója cseréje volt – ellopott. Volt két olyan áldozata is, akik együtt laktak édesanyjuk­kal, az álpilóta a hozzátarto­zó értékeit is lenyúlta távozásako­r.

Dr. Gunyecz Zoltán, a Nyíregyház­i Törvényszé­k büntetőjog­i kollégiumá­nak vezetője a Blikknek elmondta: egy dunántúli és egy budapesti sértett mellett a csaló hét áldozatát az ország északkelet­i részében cserkészte be. Nem kizárt, hogy több áldozata is lehetett, csak a kifosztott nők némelyike szégyenébe­n inkább nem is tett feljelenté­st.

 ?? ?? TUDTA?
TUDTA?
 ?? ??
 ?? ?? Elköltötte
Gunyecz bíró 7 évre ítélte G. Zsoltot. Az eltűnt 100 millióból mindössze 3 millió forint került elő
Elköltötte Gunyecz bíró 7 évre ítélte G. Zsoltot. Az eltűnt 100 millióból mindössze 3 millió forint került elő
 ?? ?? Buknak rá
Leonardo DiCaprio a Kapj el, ha tudsz című filmben. A nők buknak a jóképű pilótákra
Buknak rá Leonardo DiCaprio a Kapj el, ha tudsz című filmben. A nők buknak a jóképű pilótákra
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary