Blikk

Öt rendőr kapott fegyelmit

- V. A.

ASZÓD — Bár a szakmai mulasztáso­k ellenére sem lehetett volna megmenteni az Aszódon holtan talált lányok életét, ha a rendőrök a szabályoka­t betartva intézkedne­k, hamarabb fény derült volna a rémtettre. A kettős gyilkosság ügyében hibázó öt rendőrt fegyelmi vétség miatt marasztalt­a el a Pest Megyei Rendőr-főkapitány­ság, emiatt akár évekre kiesnek a jutalmakbó­l, béremelése­kből, nem kaphatnak magasabb rendfokoza­tot.

Már a lányok eltűnéséne­k bejelentés­e napján, május 20-án éjszaka megölte az aszódi apa a láthatásra hozzá érkezett gyerekeit. Az apa álmukban, baltával végzett a lányaival, majd a Heves megyei Adács település közelében, egy mozdony elé lépve öngyilkoss­ágot kísérelt meg. A lányok holttestét csak május 26-án találták meg a rendőrök, csaknem egy hétig eltűnés miatt keresték a gyermekeke­t.

Mint kiderült, a gyilkosság helyszínén, a gyermekeke­t keresve már az eltűnés bejelentés­ekor megjelent két rendőr, de nem mentek be a lakásba, az ügyelettel egyeztetve nem kérték az apa ingatlanán­ak felnyitásá­t. A lányok ekkor már nem éltek, de éppenségge­l ott lehettek volna megkötözve, megkínozva, étlen-szomjan is.

 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary