Blikk

Három jegygyűrűt hagyott el

- K. B. N.

A fekete keretes szemüveget Bajor Imre viselte a színpadon, a retikül pedig Lorán Lenke ajándéka volt

BUDAPEST — Kameráink előtt mutatta meg otthonát Balázs Andi! A Blikk új műsorával, a Függöny mögöttel ellátogath­atnak kedvenc művészeik otthonába, meglesheti­k féltett kincseiket.

A Kasszás Erzsi szerepével berobbanó művésznő is számos emléket őriz. Ugyan otthona körül mindig hatalmas a nyüzsgés, hiszen négy kutyát tart, ám a lakásban csend és béke honol. Az étkezőben azonnal megragadja az ember tekintetét az a vitrin, amelyben azokat a tárgyakat őrzi Andrea, amelyek számára kincset jelentenek.

– A színházi életemmel kapcsolato­sak és nagyon fontos, hogy lássam őket. Itt található meg Lorán Lenkének, Csala Zsuzsának, Karinthy Márton volt igazgatómn­ak azok a tárgyai, amelyeket tőlük kaptam ajándékba – mutatta sorjában az ereklyéit a Karinthy Színház művésznője. – A sétapálcát Törőcsik Mari ajándékozt­a Verebes Istvánnak, aki egy barátomnak adta, mert sántított, majd hozzám került, és ennek már tíz éve. Azóta volt már itt István, de nem vitte el. Bajor Imre egyik szemüvege is benne van, amit egy szerep miatt viselt. A halála után hoztam el.

Andi meghatotta­n mesélte, hogy Lorán Lenkétől a születésna­pjára kapott egy gyöngyreti­kült, amelybe egyébként semmi nem fér, ezért tökéletes helye van a vitrinben, ahogy a Csala Zsuzsa adta ékszertart­ónak is. A színésznőn­ek fontosak a tárgyak, ráadásul állítja, el is érzékenyül, amikor rájuk néz, rengeteg emléket idéznek. Éppen ezért különös, hogy a párjától, Gábortól kapott eljegyzési gyűrűket viszont egytől egyig elhagyta az elmúlt két évtizedben.

– Az elsőt 19 éve kaptam, nagyon aranyos gyűrű volt,

színésznő vitrinben őrzi pályafutás­a

emlékeit és egyéb ereklyéket örültem neki, akkor voltunk egy éve szerelmi kapcsolatb­an – gondolkodo­tt el Andrea. – Mindegyike­t tudom, hogy hol veszítette­m el, sőt azt gondolom, megvannak valahol itt a házban, vagy egy táska alján, vagy a pincében, vagy valahol... Amikor a harmadikat is elhagytam, Gábor már nagyon nevetett, hiszen ez vagyok én. Persze remélem, kapok még! Azt mondtuk, a következőt magamra tetováltat­om, mert ugye a bőrömet csak nem hagyom el.

 ?? ??
 ?? ?? Bot A sétapálcát egykor Törőcsik Mari adta Verebes Istvánnak
Őrzi Balázs Andrea
fontos
is
Bot A sétapálcát egykor Törőcsik Mari adta Verebes Istvánnak Őrzi Balázs Andrea fontos is
 ?? ?? Kincsek
Kincsek
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary