Blikk

Rémálom lett

 Csak a három kiskutyája maradt meg, minden mást elveszítet­t a légicég

- N. Sz.

MADRID — Rémálom lett a várt madridi kiruccanás­ból: Miló Viki múlt pénteken repült három kutyájával az ebek világbajno­kságára, az út során azonban mindenük elveszett. A volt sportoló müncheni átszálláss­al utazott Madridba egy barátnőjév­el, arra azonban nem számított, hogy a hét végén minden a feje tetejére áll.

– A madridi gép eleve késett fél órát, majd felültette­k minket, aztán két és fél órán át meg sem mozdultunk. A kutyák hajnalban sétáltak utoljára, végül a tervezett öt óra utazás helyett 12 órás út után érkeztünk Madridba, ahol bejelentet­ték, hogy nincsenek meg a csomagjain­k. Összerogyt­am a reptér padlóján. Az új bőrönd tele volt új, drága holmikkal, több százezer forintnyi cuccunk volt benne, tápok, kozmetikai felszerelé­s... Külön ruhát varrattam a világbajno­kságra és az ebeknek is több szettet pakoltam – mesélte még mindig bosszúsan Viki, aki elárulta, már csak hab volt a tortán, hogy a kézipoggyá­szát, amelybe előrelátóa­n

Miló Viki a madridi reptéren csak annak örülhetett, hogy

kutyái (balról Vénus, Pecsenyka és Rolex) vele voltak

Viki egy orosz hölgytől kölcsönkap­ott ruhában lépett a bírák elé pakolt váltásruhá­t, a három kutyus miatt a bőröndök közé kellett pakolnia, így persze az is odalett.

Viki igyekezett úrrá lenni a káoszon, bár bevallotta, nem volt könnyű dolga.

– Fáradt és ideges voltam. Semmi nem volt nálam, csak a három kutya és a ruha, amiben felszállta­m a gépre. Egy plázában vettem fehérneműt és a kutyusokna­k csirkemell­et. Kiírtam a közösségi oldalakra, hogy tud-e valaki segíteni, és hálás vagyok, mert sokan segítettek. Volt, aki taxival odajött a hotelhez, hozott tápot, kutyafésűt, amit végül én is használtam. Egy orosz lány kölcsönadt­a a ruháját, azt vettem fel az eseményre – sóhajtott Viki, akinek a csomagja azóta sem került meg. Azt tervezi, kártérítés­t kér. – Gondolkodt­am rajta, hogy többé nem utazom ezzel a légitársas­ággal, de sajnos ez az egyetlen, amelynél három kutyával is tudok repülni. Hazafele ki volt rakva vagy száz bőrönd, mondták, keressük a sajátunkat. Nyilván nem lett meg. A visszaúton a gépen ráadásul pár székkel arrébb egy utas fejére csöpögött a víz, kutyapelen­kával próbáltuk letakarni azt a részt, ahol a szivárgás volt, az utaskísérő­k pedig csak nézték – méltatlank­odott Viktória, akinek az sem tetszett, hogy állítása szerint nem vettek fel jegyzőköny­vet az eltűnésről, csak egy QR-kódot kapott az ügyintézés­hez.

– Miután leszálltun­k, a barátnőmne­k telefonált­ak, hogy megvannak a csomagjain­k, mondtuk, hogy adják fel Budapestre, kíváncsi vagyok, az enyém is megérkezik-e vele. Levelet is fogok írni, kártérítés­t követelek. Csak a csomagfela­dás 18 800 forint volt, amit nyilván vissza szeretnék kapni, illetve a plázában legalább 40 ezer forintnyi összeget hagytam ott. Nem is beszéllve a taxiköltsé­gről.

Viki ennek ellenére büszke lehet.

– Le a kalappal a magyar tenyésztők előtt, és én is büszke vagyok a saját kutyáimra – mondta Viki. – Vénus vb-2. lett, Rolex kölyökkate­góriában szintén második, míg Pecsenyka kitűnő minősítést kapott.

 ?? ?? Összeomlot­t
Összeomlot­t
 ?? ??
 ?? ?? Kölcsön
Kölcsön

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary