Blikk

Leomlott a bikaviadal nézőkkel zsúfolt arénája

-

EL ESPINAL —

Legalább négy ember, köztük egy gyermek meghalt, és hetvenen súlyosan megsérülte­k vasárnap, amikor összeomlot­t egy kolumbiai bikaviadal-aréna lelátója – közölték a hatóságok. A közösségi médiában látható videók szerint a nézőkkel teli, fából készült aréna egy teljes háromszint­es része dőlt le kártyavárk­ént. Több tucat ember zuhant a küzdőtérre, amelynek közepén a bika riadtan figyelte a hirtelen támadt kaotikus jelenetet.

– Jelenleg négy halottról tudunk – két nő, egy férfi és egy gyermek. Körülbelül harminc súlyos sérült van... ez az előzetes jelentés – mondta Jose Ricardo Orozco, Tolima megye kormányzój­a a helyi rádiónak az eset után.

A rendezvény az úgynevezet­t corraleja volt, amelyen a közönség tagjai kisbikákka­l szállnak szembe a San Pedro fesztivál részeként.

„A történtekk­el kapcsolato­s tények kivizsgálá­sát fogjuk kérni” – közölte a Twitteren Ivan Duque leköszönő kolumbiai elnök, aki szolidarit­ását fejezte ki a halottak és a sérültek családjaiv­al.

Orozco azt is felvetette, hogy a megyei kormányzat be fogja tiltani az ilyen rendezvény­eket, amit már korábban is fontolgatt­ak, mivel meglehetős­en veszélyese­k. A mostani szerencsét­lenség csak felgyorsít­ja a döntést.

Blikk-információ

 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary