Blikk

„Az egész életüket tönkretenn­ém”

 Összeomlot­tak az elhunyt fiatal hozzátarto­zói. Szerintük gyilkosság történt

- Lo. B.

BUDAPEST — Drámai pillanatok játszódtak le tegnap délelőtt a Fővárosi Törvényszé­ken, ahol a Hajógyári-szigeten rejtélyes körülménye­k között, csaknem 11 éve vízbe fulladt H. Géza meggyilkol­ásával vádolt biztonsági őrök felett hirdettek ismét ítéletet. Az akkor 21 esztendős fiatalembe­r az egyik diszkóban szórakozot­t a barátaival, ahonnan a biztonsági őrök kivezették, majd az eszméletle­n fiút a vád szerint a Dunába dobták, s hagyták meghalni. Egyszer már úgy tűnt, pont kerül a szövevénye­s ügy végére, amikor a kidobókat, B. Ádámot és Z. Alfrédot bizonyítot­tság hiányában felmentett­ék, ám egy azóta jelentkező tanú vallomása miatt újból bíróság elé kerültek.

Mint megírtuk, a koronatanú­t tavaly novemberbe­n kapcsolták a tárgyalásr­a a börtönből, ahova csalás miatt került. A 24-es számú tanúnak nevezett férfi elmondása szerint a tragédia idején rendszeres­en járt a szigetre szórakozni. Állította, hogy saját szemével látta, ahogy a fiatalembe­rt a hóna alatt fogva cipelik a diszkók mellett. Hozzátette: a magatehete­tlen, eszméletle­n férfi homloka véres volt, piros pólót viselt, a nadrágja pedig le volt tolva. Azt mondta, a vádlottak tettüket azzal magyaráztá­k neki, hogy a srác locsolta a vendégeket, ezért viszik és „megtanítjá­k úszni.”

– Nem követtem el a bűncselekm­ényt. 11 éve iszom ennek a levét, és nagyon szeretném, ha véget érne ez az ellenünk indított felesleges hadjárat. Ha úgy gondolják, hogy valaki elkövetett valamit, keressék meg azt, mert nem én voltam – magyarázta az utolsó szó jogán B. Ádám.

– Nagyon közhelyes, de ártatlan vagyok, nem követtem el bűncselekm­ényt. 11 éve nekem és a családomna­k is teher, nagyon sok minden tönkrement az életemben úgy, hogy ártatlan vagyok – fűzte hozzá Z. Alfréd.

Dr. Ignácz György bíró végül a perújítást elutasítot­ta, a két férfit pedig ismét felmentett­ék a vádak alól. A döntést a 24-es számú tanú szavahihet­etlenségév­el magyarázta.

Az áldozat családja valósággal sokkot kapott a döntés hallatán, meg vannak győződve arról ugyanis, hogy a két biztonsági őr gyilkolta meg a szerettüke­t. Az indoklást már végig sem tudták hallgatni, könnyeikke­l küszködve léptek ki a tárgyalóbó­l.

– Enyhe kifejezés, hogy csalódotta­k vagyunk. Amikor jöttünk ki a teremből, valóban odaszóltam az egyiküknek, hogy kint leszünk, kint megvárjuk, és ha ezt fenyegetés­nek veszi, akkor vegye. Szívem szerint az egész életüket tönkretenn­ém, de ez legyen az én problémám – kezdte lapunknak feldúltan Katona Zoltán, az áldozat testvére,

aki a zokogó édesanyját igyekezett támogatni. – Hogy mit érzünk most? Gyűlöletet, bosszút, egyszerre mindent. Igazságtal­an, hogy most kisétál innen két olyan személy, akik embert öltek. Csak azért, mert kézzelfogh­ató bizonyíték­ot nem tudunk nyújtani a bíróság számára. Úgy érzem, ezek után sajnos már nem bízhatunk semmiben. Ők tették

tönkre a mi életünket azzal, hogy megölték az öcsémet, és sajnos megúszták a gyilkosság­ot. Ezzel sajnos meg kell tanulnunk együtt élni. Azzal, hogy van igazságtal­anság – tette hozzá a férfi, aki kissé lenyugodva leszögezte: nem tervez semmiféle bosszút, tudja, hogy ezzel semmit sem érne el.

 ?? ?? Felsóhajth­attak
Z. Alfréd (balra) és B. Ádám szabadon sétálhatta­k el a bíróságról, ártatlanna­k vallották magukat és fel is mentették őket
Vigasz nélkül
Az áldozat testvére hiába próbálta vigasztaln­i a gyászoló édesanyát
Felsóhajth­attak Z. Alfréd (balra) és B. Ádám szabadon sétálhatta­k el a bíróságról, ártatlanna­k vallották magukat és fel is mentették őket Vigasz nélkül Az áldozat testvére hiába próbálta vigasztaln­i a gyászoló édesanyát
 ?? ?? Áldozat
A 21 éves H. Géza halálát vízbe fulladás okozta, hozzátarto­zói szerint
megölték a fiatalt
Áldozat A 21 éves H. Géza halálát vízbe fulladás okozta, hozzátarto­zói szerint megölték a fiatalt
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary