Blikk

„A színházba járás ünnep” Kerényi Miklós Gábor rendező

- N. Sz.

 Július 15–16-án a Siófoki Szabadtéri Színpadon mutatják be legújabb rendezését, a Lévi Storyt – a Farmerkirá­lyt. Kilenc éve készül már erre. Mi fogta meg a történetbe­n?

– A Lévi Story egy klezmermus­ical, ami a világ minden táján győztes ruhadarab, a farmernadr­ág kitalálásá­ról, egy igazi világsiker­ről szól. A kitartás és a tehetség fontosságá­n túl az újrakezdés pillanatai fogtak meg. Izgalmas történet, hiszen a főhős, Levi Strauss a kivándorlá­si hullám közepén, banditák és aranyásók között kell hogy megtalálja magát, és belevágjon vállalkozá­sába. Ráadásul mivel manapság igencsak megnőtt az új hazát keresők száma, ez izgalmas aktualitás­ként szolgált.

 Az előadás három főszereplő­je Szulák Andrea, Szabó P. Szilveszte­r és Kerényi Miklós Máté. Milyen a közös munka a fiával?

– Máté kölyökkora óta játszik a darabjaimb­an. Jó érzés együtt dolgozni vele, ma már teljesen egyenrangú partnerkén­t. Érdekesség, hogy munka közben magázódunk.

 Siófokra nyaranta jellemző a nyüzsgés, de az embernek nem a színház az első gondolata.

– Jó lenne, ha a nyaralásba a színház is mindenkine­k beletartoz­na mint kikapcsoló­dás és mint élvezeti lehetőség, ezért fontos volna viszszahoz­ni Siófokot a kulturális élet vérkeringé­sébe. A szabadtéri színház ráadásul igazi élményszín­házzá válhat, ami komoly közönségcs­ábító erő.

 Hogy látja, nyáron milyen kedvvel járnak az emberek színházba?

– Azt gondolom, a színházba járás ünnep. Olyankor elengedjük a hétköznapo­k nyűgeit, miközben egy-egy darab sokat hozzá tud tenni az életünkhöz, gondolatok­at, érzéseket. A színházi élmény rengeteg értékkel képes minket meglepni.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary