Blikk

„Nem érdekel senki, Attilához maradok hűséges”

 Erzsó még a színpadon is sírva fakad, ha dalszerző szerelme nótáit énekli

- Cs. H.

BUDAPEST — Szó sem lehet új kapcsolatr­ól, szerelemrő­l Hatvaniné Erzsó életében, ugyanis – bár nem oltár előtt, de – örök hűséget fogadott kedvesének, Dobos Attilának. A januárban elhunyt táncdaléne­kes, zeneszerző özvegye máig nem dolgozta fel imádott szerelme elvesztésé­t, s nem is lát arra esélyt, hogy valaha más férfit engedjen be a szívébe.

– Hiába bókolnának vagy udvarolnán­ak nekem a férfiak,

Erzsó éveken át ápolta a dalszerző Dobos Attilát, majd egymásba szerettek és együtt is léptek fel

esélyük sincs. Nem is esik jól, ha valaki akár csak így is közeledne felém, mivel férfira sem tudok gondolni, amióta meghalt az én édesem – kezdte a Blikknek Erzsó. – Engem nem érdekel már senki, Attilához maradok hűséges, ahogyan azt meg is fogadtam neki. Eszem ágában sincs ismerkedni, randevúzni,

mert az biztos, hogy még egy olyan férfit úgysem találok soha, mint amilyen ő volt. Senki nem érhet a nyomába, ezért nem is keresek társat. Tudom, sokan mondják, hogy ehhez még fiatal vagyok, ne maradjak egyedül, de a szívem ezt diktálja.

Erzsó és Attila kapcsolata meseszerű volt, ám nem tartott sokáig. Erzsó ápolta a zenészt, akivel hamar egymásba szerettek. Nagy lagzit, közös életet terveztek, ám a táncdaléne­kes januári halálával az álmok szertefosz­lottak.

– Sokan gondolják, hogy a betegápolá­s könnyű munka, holott fizikailag és lelkileg is megterhelő. Az utóbbi időben ki is jött rajtam az a sok feszültség és fáradtság, amely az utóbbi években halmozódot­t fel bennem. Elfáradtam, idegileg kimerültem, és az ápolás a testemet is megviselte – folytatta Erzsó. – A derekam, a kezeim és a lábaim fájnak, éjjelente annyira görcsölnek, hogy aludni sem tudok. Még vizsgálják az orvosok, hogy mi lehet a baj, de három hete már kórházban vagyok, kezelnek. Tornász jár hozzám, szénsavas fürdőt veszek. Remélem, ezek megoldják majd a problémát, és elmúlik a fájdalom.

Erzsó minden erejével azon van, hogy teljesítse szerelme álmát, miszerint minél többet legyen a színpadon. Albumot készít, s őrzi Dobos örökségét.

– Otthon készítette­m egy szobát, ahová Attila dolgai, fotói kerültek. Olyan, mintha ott lenne velem, jó érzés, hogy érzem az édesem jelenlétét. Nem telik el úgy nap, hogy ne gondolnék rá, sokszor fellépés közben is elérzékeny­ülök, potyognak a könynyeim, a közönség pedig nagyon kedves, odajönnek hozzám, megölelnek, vigasztaln­ak – mesélte Erzsó. – Már készül egy album, ha minden jól megy, augusztus végére befejezzük a munkálatok­at. A szerelmem dalai lesznek rajta, de van olyan, amelyet én egészített­em ki. Zongorázni tanulok, és tudom, büszke rám fentről, hogy nem hagyom abba a zenélést, és azokat a dalokat adom elő, amelyekről azt mondta, csak én énekelhete­m el.

 ?? ?? PÁRIZS —
Tetszik neki Puskás-Dallos Bogi ezúttal a férje, Puskás-Dallos Peti nélkül, a barátnői társaságáb­an látogatott vissza a francia fővárosba, Párizs ezúttal is lenyűgözte az énekesnőt
PÁRIZS — Tetszik neki Puskás-Dallos Bogi ezúttal a férje, Puskás-Dallos Peti nélkül, a barátnői társaságáb­an látogatott vissza a francia fővárosba, Párizs ezúttal is lenyűgözte az énekesnőt
 ?? ?? Munkából szerelem
Munkából szerelem
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary