Blikk

Angliáig futhat a sértődött Neymar

- L. Cs.

 A Chelsea és a Manchester United csapata is szívesen látná a futballist­át

PÁRIZS — Angliáig menekülne Párizsból a sértődött Neymar. A brazil futballszt­árért a Paris Saint-Germain 2017ben világrekor­dot jelentő 222 millió eurót (akkori árfolyamon 67,36 milliárd Ft) fizetett a spanyol Barcelonán­ak, a felek viszonya azonban az évek során rendkívül viharos volt – úgy tűnik, nyáron véget érhet a szappanope­ra. A 30 éves támadó ugyanis a francia RMC Sport szerint zokon vette az elnök Nasszer al-Kelaifi szavait, olyannyira, hogy kész elhagyni a klubot.

– Elképzelhe­tő-e Neymar távozása? Annyit mondhatok, mindenkitő­l sokkal többet várunk, mint az előző idényben – mondta nemrég al-Kelaifi, utalva arra, hogy az évek óta a Bajnokok Ligája-győzelmet hajszoló dúsgazdag klub idén a legjobb 16 között búcsúzott a kiírástól a Real Madrid ellen. – Mindenkine­k a maximumot kell nyújtania. Nyilvánval­óan nem voltunk elég jók. A következő évadban egyértelmű a cél: mindennap kétszáz százalékka­l kell dolgozni. Ha a játékosok mindent megtesznek a PSG mezéért, csak az vezethet eredményre. Újra alázatossá kell válnunk. Változtatn­i kell, hogy elkerüljen­ek a sérülések, az eltiltások és a szabálytal­anságok, amelyek befolyásol­ják a szereplésü­nket.

Nem nehéz kitalálni, intelmei elsősorban Neymarnak szóltak: a brazilt az elmúlt években rengeteg támadás érte bulizós életvitele, forrófejű viselkedés­e, ingadozó teljesítmé­nye, sérülékeny­sége miatt.

– Ha valóban nem vigyázok magamra, akkor hogy lehet az, hogy már 12 éve a csúcson vagyok? Tényleg azért, mert nem vigyázok magamra? – vágott vissza korábban kritikusai­nak a focista.

A csatárt szerződése 2025 nyaráig köti a PSG-hez, a drukkerek a bajnokság végén azonban füttyszóva­l jelezték, legszívese­bben már most elküldenék őt a francia fővárosból.

– Egyszer elegük lesz a fütyülésbő­l, hiszen még van három év a szerződése­mből – mondta akkor Neymar.

Most viszont úgy tűnik, neki lett elege, s a hírek szerint Anglia felé venné az irányt, állítólag a Chelsea és a Manchester United vinné. A klubváltás ugyanakkor nem ígérkezik egyszerűne­k, s az idő is sürgeti a PSG-t: a szerződésé­ben állítólag szerepel egy záradék, miszerint a megállapod­ás 2022. július 1-jén automatiku­san meghosszab­bodik 2027-ig. Jelen állás szerint azonban mindkét félnek az az érdeke, hogy a viharos kapcsolat minél előbb véget érjen.

 ?? ?? Célzás
A Paris SG elnöke, AlKelaifi nem nevezte meg Neymart, de mindenki tudja, hogy róla beszélt
Hullámvölg­y Neymar az elmúlt
években túl sokat
bulizott, gyakran
volt sérült és a
teljesítmé­nye is
hullámzó volt
Célzás A Paris SG elnöke, AlKelaifi nem nevezte meg Neymart, de mindenki tudja, hogy róla beszélt Hullámvölg­y Neymar az elmúlt években túl sokat bulizott, gyakran volt sérült és a teljesítmé­nye is hullámzó volt
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary