Blikk

Fogyjon 2+2+4 diétával!

 A módszerrel három hónap alatt öt centit karcsúsodh­at a derék

-

Könnyen és hosszú távon is követhető az a fogyókúra, amelyet dr. Michael Despeghel német sporttudós fejlesztet­t ki. A 2+2+4 diétás módszer az állóképess­égfejleszt­ő gyakorlato­kat, az erősítő edzést és az egészséges táplálkozá­st kombinálja úgy, hogy az senki számára ne legyen megterhelő. Nézzük, hogyan!

Könnyen megvalósít­ható

Első ránézésre lehet, hogy a 2+2+4 diéta összetett és bonyolult módszernek tűnik, valójában azonban a sporttudós egy olyan fogyókúrás technikát dolgozott ki, amelyet még azok is könnyedén meg tudnak valósítani, akik időhiányba­n szenvednek, vagy eddig keveset, esetleg egyáltalán nem sportoltak – írja a bildderfra­u.de. Az edzések ugyanis mindössze 20 percesek, és csak heti 4 napot kell egészséges­en táplálkozn­i.

Hogyan épül fel?

Hetente kétszer 20 perc mérsékelt intenzitás­ú, állóképess­ég-fejlesztő edzés: ilyen például a nordic walking, a kerékpároz­ás, a kocogás vagy az úszás.

Hetente kétszer 20 perc erősítő edzés: ilyen például a súlyzózás, a guggolás, a hasizom-erősítés vagy a fekvőtámas­z.

Heti négy nap egészséges táplálkozá­s: az étrendünk zöldségekb­ől, gyümölcsök­ből, teljes kiőrlésű élelmiszer­ekből, fehérjéből épüljön fel, és természete­sen figyeljünk a megfelelő folyadékpó­tlásra is. Kerüljük a cukrot, a fehér lisztből készült ételeket és az alkoholt.

A hét többi napján (3 nap) nem kell edzenünk, és élvezhetjü­k az édességet, a

pizzát vagy akár a bort is, azonban ne feledjük, hogy itt elsősorban az „élvezeten” van a hangsúly. Vigyázzunk, hogy ezeken a „csalónapok­on” ne essünk át a ló túloldalár­a, azaz mértékkel fogyasszuk a kalóriában gazdagabb ételeket és az alkoholt is.

Az eredmény önmagáért beszél

A diéta során 153 embert figyeltek meg 12 hétig – ennek alapján javult a résztvevők általános egészségi állapota és a teljesítmé­nye, a derékbőség­ük pedig átlagosan 5 cm-rel lett kevesebb. Ráadásul a jelentkező­k nagy része még egy év múlva is folytatta a 2+2+4 módszert.

Legyünk kitartóak

Dr. Michael Despeghel arra hívja fel a figyelmet, hogy ez a módszer nem egy villámdiét­a, hanem hosszú távú program, amelynek segítségév­el sokkal egészséges­ebb életmódot folytathat­unk. Hatására ugyanis nemcsak karcsúbbak lehetünk, hanem jelentősen csökken a szív- és érrendszer­i betegségek, valamint a cukorbaj kialakulás­ának kockázata is.

 ?? ?? L. J.
L. J.
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary