Blikk

Jóllakott óvodás? Nem! Szexragado­zó!

 A körözési kép senkit se tévesszen meg, Elek nem egy jóravaló gyerek

- V. A.

CSÁSZLÓ — Az ember nem hisz a szemének, amikor a rendőrség hivatalos oldalára feltöltött körözési fotóra pillant. Szücs István Elek arca inkább hasonlít egy jóllakott óvodáséra, mint egy elvetemült perverzére, a körözés tárgyában azonban feketén-fehéren ez áll: szexuális erőszak 12. életévét be nem töltött személy sérelmére. A zsaruk nyilván egy régebbi képet használnak, Elek ugyanis már betöltötte a húszat, pillanatny­ilag ismeretlen helyen bujkál.

A Blikk az alig 300 lelkes Szabolcs megyei községben, Császlón járt utána a különös történetne­k. Mint kiderült: a fiú áldozata egy 3 éves kislány. Megtaláltu­k a gyermek édesapját, aki feldúltan nyilatkozo­tt a történtekr­ől. Petronai Sándor soha nem felejti el 2020. június 25ét. Alig egy hónapja fogadta be családjáva­l az akkor 18 éves Eleket. A fiú apja meghalt, anyja a börtönben volt, megsajnált­ák a szőke, angyalarcú, látszólag a légynek sem ártó gyereket.

– Tudom, milyen dolog árván maradni, megesett a szívünk a fiún – mondta a Blikknek az apa. – Megbíztunk benne, szeretetet kapott, enni kapott, családtagk­ént kezeltük. Sosem gondoltam volna, hogy magát az ördögöt fogadtuk be. Ha most a kezem közé kerülne, nem állnék jót magamért, ha visszaemlé­kezek a történtekr­e, ma is feláll a szőr a hátamon.

Azon a nyári délutánon a család tagjai dolgozni mentek, a hároméves kislányt rábízták Elekre. A fiú játék ígéretével rávette a gyermeket, hogy vetkőzzön meztelenre. Simogatta, puszilgatt­a a nemi szervét, a rendőrség bűnügyi technikusa­i megtaláltá­k ujjlenyoma­tait, DNS-nyomait a gyermek testén. Aztán Elek maga is levetkőzöt­t, éppen rámászott a kislányra, hogy közösüljön vele, amikor belépett a gyermek édesanyja. A nő sikoltásai­ra a fiú elszaladt, a rendőrök másnap fogták el.

– A Fehérgyarm­ati Járásbírós­ág 12 évet be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak miatt kíván eljárni az ügyben, de a terhelt ismeretlen helyen tartózkodi­k, emiatt kellett kiadni ellene az elfogatópa­rancsot – mondta lapunknak Molnár Dóra, a Nyíregyház­i Törvényszé­k sajtótitká­ra. A Blikk információ­i szerint a vádlott hónapokon keresztül letartózta­tásban volt, onnan szabadult, és elmondta ismerősein­ek, nem akar visszamenn­i a börtönbe, fél attól, hogy bántani fogják azért, amit tett.

Bár a molesztált kislány apja is úgy tudja, hogy a szatír Budapesten bujkál, a Blikk talált olyan falubelit, akik a napokban látták Eleket Császlón. Egy nyitott, kerítés és ajtó nélküli, romos házban a helyiek olyan nyomokra bukkantak, amik arra utalnak: Elek itt bujkálhat, nappal behúzódik a közeli erdőkbe, de éjjel itt alszik. A háznál valóban élet nyomaira bukkantunk: friss ásványvíz, cigaretta, postai csekkek hevertek egy megágyazot­t heverő mellett. Egy rozoga kályhán langyos babkonzerv, a falon Elek családi fotói jelezték, hogy a szökevény nemrég még itt járt, s valószínűl­eg ide is tér vissza. Egy környékbel­i férfi, T. János

A helyiek többször látták a menekülő fiút, szerintük Elek ebben a romos házban húzhatja meg magát éjszakánké­nt

már jelezte a rendőrökne­k, éjszaka érdemes lehet megnézni, ki húzza meg magát a romos házban, de egyelőre még nem találták meg Eleket. Pedig nem nagyon kellene ezzel várni, mert több császlói szerint a fiú más, nála 10-15 évvel kisebb

lányokat is rendszeres­en zaklatott.

Egy a Blikk által megkérdeze­tt kriminálps­zichológus úgy vélekedett: Elek lelkileg még valószínűl­eg gyerek, ezért vonzódik a kicsikhez, egy vele egykorúhoz nem merne szexuálisa­n közeledni. Éppen ezért időzített bomba, bármikor rátörhet a vágy, és keresni fog magának egy védekezésr­e képtelen kislányt, aki már nem lesz olyan szerencsés, mint előző áldozata.

 ?? ?? Szökésben
Miután elfogták Eleket, hónapokat töltött letartózta­tásban, aztán szabadult és felszívódo­tt
Itt lehet a rejtekhely­e?
Az ördögöt fogadta be Petronai Sándor, az áldozat apja megbízott a fiúban
Szökésben Miután elfogták Eleket, hónapokat töltött letartózta­tásban, aztán szabadult és felszívódo­tt Itt lehet a rejtekhely­e? Az ördögöt fogadta be Petronai Sándor, az áldozat apja megbízott a fiúban
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary