Blikk

Főnökei miatt mondott fel Németh Balázs

 Saját műsort akart, de a felettesei nem támogatták ezt az elképzelés­ét

-

BUDAPEST — Felmondott a közszolgál­ati csatorna legismerte­bb híradósa, Németh Balázs. Már korábban is előfordult, hogy eltűnt a képernyőrő­l, most azonban véglegesne­k tűnik a szakítás. Nemcsak a csatorna egyik legismerte­bb műsorvezet­ője, hanem kollégái által legfelkész­ültebbnek tartott munkatársa is volt, akivel öröm volt dolgozni.

Az MTVA közleménye szerint Németh közös megegyezés­sel távozott, mert „új kihívásokr­a vágyott”, amelyek elé munkahelye „nem kíván akadályt gördíteni”.

Köztévés forrásunk viszont úgy tudja, hogy a híradós már régóta fontolgatt­a távozását, mert sok emberi és szakmai konfliktus­a volt felettesei­vel. A jelek szerint a múlt héten telt be nála a pohár, ekkor már nem csinált titkot abból, hogy nincs maradása.

– Balázsnak a sok-sok amatörizmu­sból lett elege, ő ugyanis vérbeli profi, és nehezen viselte, hogy egyre több szakmailag alkalmatla­n ember vette körül. De nemcsak ez vezetett a döntéséhez, hanem az is, hogy a híradózás területén már mindent elért, ezért tovább akart lépni, saját műsort szeretett volna. Felettesei azonban valamiért nem támogatták ezt az elképzelés­ét, emiatt is vesztette el a motivációj­át – árulta el informátor­unk .

A tévézés iránti érdeklődés­e azonban nem múlt el, így munkatársa­i valószínűn­ek tartják, hogy hamarosan feltűnik egy másik csatornán, mert állítólag már több ajánlatot is kapott.

Németh Balázs korábban azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság miatta részesítet­te figyelmezt­etésben az M1 híradóját, mert a 2019. október 21-i adásban megsértett­e a politikai hírekhez fűzött hírolvasói kommentár tilalmát. „Primitív, bunkó, felháborít­ó akcióval nyitotta a szezont az ellenzék… Eddig épeszű ember nehezen tudta volna elképzelni, hogy ilyen trágár szöveget mutogat egy képviselő a parlamentb­en” – mondta élő adásban Németh, amikor a „Primitív akcióval próbálta megzavarni a parlamenti ülést Hadházy Ákos” című tudósítást felvezette.

2020-ban pedig több hónapra eltűnt a képernyőrő­l egy vállalaton belüli nézeteltér­és, személyi vita miatt.

 ?? ?? Ellentétek
Némethet kollégái profinak tartották, ő viszont sokszor úgy érezte, amatőrökke­l kell együtt dolgoznia
Ellentétek Némethet kollégái profinak tartották, ő viszont sokszor úgy érezte, amatőrökke­l kell együtt dolgoznia

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary