Blikk

Zorro-álarcban akar focizni Sallai Roland

▶ Édesapja szerint a fia jól van, de a szemhéját csak a kezével tudja felhúzni

- Kiss B. László

Védőeszköz

Ilyen speciális arcvédővel léphet pályára Sallai

LEVERKUSEN — Drámai pillanatok­at láthattak azok a szurkolók, akik nézték a német élvonalbel­i bajnokság hét végi fordulójáb­ól a Bayer Leverkusen–Freiburg mérkőzés közvetítés­ét. A vendégek magyar labdarúgój­át, Sallai Rolandot hordágyon vitték le a pályáról, miután az 5. percben Jonathan Tah véletlenül arcon rúgta a válogatott játékosát.

Az eset láttán rettenetes­en megijedt itthon a Sallai család – ami érthető –, ráadásul sokáig nem is tudtak semmit a fiúról. Sallai Tibor, a futballist­a édesapja csak éjjel egy óra után tudott telefonon beszélni Rolanddal.

– Mindenki megrémült itthon a családban a tévében látottaktó­l, és az is nagyon nyugtalaní­tott, hogy sokáig nem tudtuk őt elérni. Aztán jóval éjfél után végre beszéltünk vele. Elég rosszul nézett ki, de nem volt rosszkedvű, és szerencsér­e nincs agyrázkódá­sa – mondta vasárnap Sallai Tibor. – Persze azóta is beszéltünk, mint kiderült, letört egy darab az arccsontjá­ból, de nem kell műteni. Úgy tűnik, a szeme sem sérült, bár még csak kézzel tudja felhúzni a bal szemhéját... Azért még új vizsgálato­k várnak rá a következő napokban. De a helyzet nem annyira súlyos, amennyire elsőre tűnt.

A 25 éves futballist­át vasárnap haza is engedték a kórházból, s mint azt édesapjána­k mondta, csütörtökö­n már játszani akar Freiburgba­n az azeri Qarabag elleni Európa-ligacsopor­tmérkőzése­n. És per

Véres folt

A magyar focista elterült a pályán, majd felült – szeme felett véres folt jelezte, hol találta el Tah stoplisa

sze a magyar válogatott Nemzetek Ligája-találkozói­n is ott akar lenni.

– Azt kérte, szerezzünk neki egy Zorro-álarcot, ami megfelelő védelmet nyújt, mert egy meccset sem akar kihagyni – árulta el az édesapja. – Örülök, hogy ennyire lelkes, harcos a gyerek, de ezt nem ő fogja eldönteni. Jó kezekben van kint, Németorszá­gban, tudják a dolgukat az orvosok.

Sallai Rolandnak a szemét még jegelni kell, hogy lemenjen a duzzanat, bár belilult színe még sokáig megmarad.

– Két-három hét, hogy elkezdjen összeforrn­i a csont, de nyilván ez a sérülés, ez esetben az arccsonttö­rés súlyosságá­tól függ – mondta dr. Kóczán István orvos lapunknak. – Sok sportolót láthattunk már arcvédőben játszani, ez valamenyny­ire óvja őket, Roland is ilyet kap. Azt a távolból nem tudom megmondani, mikor léphet ismét pályára, de a Freiburg sportorvos­ai pontosan látják a vizsgálati eredmények­ből, a leletekből, mekkora a baj.

Sallai számára annyi jó hír azért volt szombaton, hogy csapata, a Freiburg végül 3-2re nyert Leverkusen­ben, és ezzel a Bundesliga-tabella élére ugrott.

Sallai Tibor aggódott fiáért, amikor látta, mi történt a mecscsen, de megnyugodo­tt, miután beszélni tudott vele

 ?? ?? Aggódott
Kórház
Aggódott Kórház
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary