Blikk

Egy órán át küzdöttek a monori focistáért

-

BUDAPEST — Ezt a tragédiát nem lehet feldolgozn­i: csaknem egy órán át hiába küzdöttek péntek este a csepeli sporttelep­en Magócsi Zoltán életéért a CsHC 94 SE–Monor SE old boys mérkőzésen, nem sikerült megmenteni a monori játékost. Ott, a gyepen hunyt el...

Az egygyermek­es édesapa Monoron kezdett el játszani, és ötvenen túl is az együttes színeiben focizott. A klubhoz tartozott, és most bántóan fiatalon, 52 évesen gyászolják...

„Magó az utánpótlás­unknál kezdte el a labdarúgás­t, majd szorgalmas játékával az NB III-as csapatunkk­al ért el szép sikereket. Később az öregfiúkat erősítette, majd az idei évtől old boys együttesün­ket. A Monori Sportegyes­ület minden tagja osztozik a család gyászában” – írta a klub.

Egyelőre nem tudni, mi volt a halál oka.

– Nagyon rendes, alázatos ember volt. A meccset megelőzően minden orvosi vizsgálato­n megfelelt, csak találgatni tudunk, mi okozta ezt a szörnyű csapást – mondta focista egyik monori ismerőse.

A focista életéért hiába küzdöttek a hazai és a vendégjáté­kosok, majd a kiérkező mentők. Halászi Ferenc, a csepeli együttes tulajdonos­a, csapatkapi­tánya testközelb­ől látta a felfoghata­tlan tragédiát.

– Négy méterre történt tőlem... Zoltán játék közben öszszeeset­t, a közelben lévő játékostár­sával együtt azonnal mentem segíteni. Lenyelte a nyelvét, próbáltuk kivenni, ami sikerült is.

A többiek is odajöttek, a kapusunk, dr. Gyarmathy Miklós, aki gyógyszeré­sz, megpróbálk­ozott az újraéleszt­éssel, miközben hívtuk a mentőket. Hamar kiértek, egyikük ráadásul együtt focizott koráb

Veszteség

Magócsi Zoltán elvesztése sokkolta csapattárs­ait

ban Zoltánnal... Közel ötven percig küzdöttek az életéért, de sajnos nem sikerült megmenteni – emlékezett a hazaiak futballist­ája.

 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary