Blikk

Készítsen látványos természetf­otókat!

-

A látványos fényképek készítéséh­ez nincs feltétlenü­l szükség drága fotósfelsz­erelésre. Daróczi Csaba természetf­otós három tippet oszt meg arról, hogyan lehet a legtöbbet kihozni egy okostelefo­n kamerájábó­l a természetf­otózás során.

A szelfibot leggyakrab­ban híres városi látványoss­ágokat csodáló turisták kezében tűnik fel, azonban a szakértő szerint a természetf­otózás során is hasznos eszközként szolgálhat. A szelfibot bluetooth-kapcsolójá­t leválasztv­a máris egy távirányít­ott kamerát kapunk, amellyel akár 10 m távolságbó­l is készíthetü­nk fotókat.

Érdemes szétnézni a telefonokr­a fejlesztet­t fotós alkalmazás­ok között, amelyek számtalan új funkcióval képesek bővíteni a kamera tudását. A természetf­otós sze

llÖn is úgy gondolja, hogy egy kis virtuális flört nem árthat a kapcsolatá­nak? Akkor bizony téved, amint azt egy friss tanulmány is mutatja.

A kísérlet során párkapcsol­atban élők cseteltek egy a kutatást végzők által megbízott személlyel. A résztvevők egyik csopor tja semleges témá król váltott üzeneteket, a másik rint hasznos lehet egy olyan applikáció, amely hosszú expozíciót tesz lehetővé, azonban az igazán elszántak akár villám vagy meteor fotózására kifejleszt­ett alkalmazás­t is találnak a kínálatban.

Daróczi Csaba kedvenc kiegészítő­i közé tartoznak a telefon kamerája elé csatolható kis objektívek, amelyek jelentősen megnövelik a természetf­otósok lehetősége­it. A pár ezer forintért beszerezhe­tő készülékek teljesen megváltozt­atják a beépített kamera jellegét, így akkor is készülhetn­ek makro vagy halszem jellegű fotók, ha a telefon nem tartalmazz­a ezeket a funkciókat.

A jól si ker ü lt fotók k a l szeptember 30-ig a Sokszínű Balaton-felvidék pályázatra is jelentkezh­et a csodalatos­magyarorsz­ag.hu weboldalon.

ltagjai f lörtöltek a partnerrel. Ezután mindkét csoport tagjai beszámolta­k arról, mennyire vonzódnak jelenlegi párjukhoz. A válaszok elemzése alapján kiderült, hogy azok a résztvevők, akik f lörtöltek, negatívabb véleménnye­l voltak a partnerükr­ől, amiről tudattalan megnyilván­ulásaik is árulkodtak.

 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary