Blikk

„Ez a temetés nem volt méltó Dennishez”

▶ Mary Zsuzsi mellett szeretett volna nyugodni a gyermeke, de hamvait szétszórtá­k

- K. N.

BUDAPEST — Ahogyan az élete is zaklatott volt, halála után sem lelhet örök nyugalomra Klapka Dennis. Egy hónappal azután, hogy tragikus körülménye­k között hirtelen elhunyt, titokban elbúcsúzta­tták Mary Zsuzsi és Klapka György legkisebb fiát. A szertartás azonban nem úgy zajlott, mint ahogy azt a 34 éves korában elhunyt Dennis szerette volna, nem teljesült a végakarata, hiszen nem imádott édesanyja mellé temették.

Mint ismert, augusztus 6-án este éppen egyik barátjánál tartózkodo­tt, amikor olyan heves epilepsziá­s rohamot kapott, ami végül a halálát okozta. A 34 éves Klapka fiút hiába próbálták újraéleszt­eni, nem sikerült megmenteni.

A Blik k megtudta, hog y Dennist tegnap délelőtt fél 11kor, titokban búcsúztatt­ák el a Fiumei úti sírkertben. Az öt testvérén kívül csupán három barátja jelent meg, közülük az egyik felháborod­va mesélt a temetésről lapunknak.

– Sandy intézte a szertartás­t, de senkinek nem akarta elárulni, hogy hol és mikor lesz, pedig Dennisnek sok barátja volt, akik szerettek volna ott lenni. Végül a búcsúztató előtt két nappal nagy nehezen elárulta, de így csak hárman tudtunk elmenni. Amit viszont ott tapasztalt­am, az nagyon felháborít­ott, a temetés nem volt méltó Dennishez – kezdte a barát. – Én úgy tudtam, hogy a hamvasztás után urnás temetés lesz, és nagyon meglepődte­m, amikor láttam, hogy szétszórjá­k a földi maradványa­it. Ez megrázott és kiborított, hiszen mindenki tudta, hogy egyetlen kívánsága volt csupán, szeretett volna édesanyja mellett nyugodni a halála után. Hiszen ő volt a legfontosa­bb ember az életében, akinek az elvesztésé­n sosem tudta magát túltenni. Ezt Sandy is pontosan tudta, mégsem vette figyelembe. Milyen testvér az ilyen? Szegény Dennis eleget szenvedett, küzdött a démonaival és a függőségei­vel élete során, és így még a halála után sem nyugodhat békében, úgy, ahogyan ő szerette volna.

Az ismerős szerint a búcsúztató menete sem volt méltó elhunyt barátjához.

– Ö s sze sen 12 percig tartott a temetés, lát szot t, hogy szeretnék minél hamarabb lezava r n i az egészet. Egy pap mondott beszédet, aminek a végén hosszasan taglalta, hogy Dennis élete menynyire félrecsúsz­ott. Nekem ez sem tetszett, hiszen bármenynyi­re is voltak mélypontja­i, ő egy nagyon szeretetre méltó, segítőkész ember volt, de erről sajnos nem sok szó esett. A testvérei mind ott voltak, még azok is, akik Németorszá­gban élnek, de rezzenéste­len arccal álltak végig egymás mellett, nem igazán látszódott rajtuk a gyász – mondta a férfi, aki azt sajnálja legjobban, hogy Dennis barátai – akik sajnos nem tudtak részt venni a temetésen – nem tudják majd utólag leróni a kegyeletük­et, hiszen Dennisnek nincs síremléke.

Az ügyben kerestük a Klapka családot és az Aranyember özvegyét, Marikát is, de egyikük sem szeretett volna nyilatkozn­i.

 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary