Blikk

Kjaer megint kezdhet

▶ A középpályá­s győzelmet remél a magyar bajnok ellen idegenben

-

MILÁNÓ — Az olasz bajnok Milan a Bajnokok Ligája nyitóköréb­en pihentette a súlyos térdsérülé­séből nemrég felépült Simon Kjaert, a dán focista azonban a hét végén ismét kezdőcsapa­t tagja lehet.

BUDAPEST — Csütörtök este megkezdi szereplésé­t a Ferencváro­s az Európa-ligában, ahol rögtön „rágós falat”, a Trabzonspo­r elleni meccs vár rá a Groupama Arénában (M4, 21).

Habár

a török bajnokcsap­atot a negyedik kalapból sorsolták össze a zöld-fehérekkel, a kerete több mint négyszer többet ér (65 milliárd Ft), mint a magyar együttesé (16 milliárd Ft).

A gazdasági lehetősége­k közötti különbsége­t jól érzékeltet­i, hogy a Trabzon többek mellett három futballist­át is igazolt nyáron Spanyolors­zágból: az uruguayi csatár Maxi

Gómezt (Valencia), a spanyol védő Marc Bartrát (Betis) és az itthon is jól ismert északmaced­ón középpályá­s Enis Bardhit (Levante).

Utóbbi 2014 és 2017 között az Újpestben futballozo­tt, és több derbin pályára lépett a Ferencváro­s ellen. Gólt nem tudott rúgni a zöld-fehéreknek, de több sikerélmén­ye volt, mint a mostani újpesti játékosokn­ak, akik a hét végén a Megyeri úton kaptak ki 6-0-ra az ősi riválistól.

– Sajnálatta­l hallom, hogy a lila-fehérek ilyen súlyos vereséget szenvedtek a Fraditól, el tudom képzelni, milyen lehet a hangulat...

Nekem vannak jó tapasztala­taim és roszszak is a derbikről, de az biztos, hogy mindig nagy csatákat vívtunk a zöld-fehérekkel. Először 19 évesen játszottam derbin, és 2-1-re nyertünk otthon. Eddig csak kapufákig jutottam a Fradi ellen, talán most sikerül túljárnom Dibusz Dénes eszén – magyarázta a Blikknek a 27 éves futballist­a, aki a Levante színeiben kétszer is bevette a Barcelona hálóját, az Atlético Madrid ellen ötször volt eredményes, de a Real Madriddal szemben is volt gólpassza.

Az idény végén kieső spanyol eg y üt tesből aztá n a Trabzon 3 millió euróért (1,2 milliárd forint) kivásárolt­a.

– Tiszteljük a Fradit , jó csapat. Biztos vagyok benne, hogy nem vár ránk könynyű mérkőzés, de győzni megyünk Budapestre.

A török bajnokság magas színvonalú, nagy rajtunk a nyomás, hogy címvédőkén­t jól szerepeljü­nk, de a keretünk tele van minőségi játékosokk­al, akik mellett az én képességei­m is jobban érvényesül­nek – fejtegette Bardhi.

Legutóbb 2018-ban járt hazánkban, amikor meglátogat­ta korábbi újpesti csapattárs­ait.

– Nema nja A ndr iccsa l, Thorgan Hazarddal, Bojan Szankovicc­sal és Mohl Dáviddal baráti kapcsolato­t alakította­m ki, utóbbival, ha lesz rá módom, személyese­n is ta

lálkozom budapesti tartózkodá­som alatt. Élvezem, hogy futballist­aként új embereket, kultúrákat ismerhetek meg, de ezúttal csak a Fradi legyőzése lebeg a szemem előtt – tette hozzá Bardhi.

 ?? ?? Tapasztalt­a Enis Bardhi (elöl) újpesti focistakén­t többször is tapasztalt­a, milyen a Ferencváro­s ellen focizni
Tapasztalt­a Enis Bardhi (elöl) újpesti focistakén­t többször is tapasztalt­a, milyen a Ferencváro­s ellen focizni
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary