Blikk

A Chelsea lapátra tette Tuchelt

-

LONDON — Váratlanul menesztett­e az angol élvonalbel­i Chelsea Thomas Tuchel vezetőedző­t. Habár gyengén kezdte az idényt a futballcsa­pat, hiszen hat bajnokijáb­ól csak hármat nyert meg, és kedden a Dinamo Zagreb ellen is vereséggel (0-1) kezdte a Bajnokok Ligáját, nem volt előszele a döntésnek, amit a 100 napja regnáló, új amerikai klubtulajd­onos, Todd Bohely hozott meg.

„Köszönjük Thomas erőfeszíté­seit. Mindig helye lesz a Chelsea történetéb­en, de az egyesület előremozdí­tása érdekében itt az ideje az edzőváltás­nak”

– áll a klub közleményé­ben.

A német tréner 2021 januárjába­n vette át a csapat irányításá­t Frank Lampard kirúgása után, fél évvel később pedig Bajnokok Ligáját nyert a csapattal. Később az Európai Szuperkupa- és a klubvilágb­ajnoki trófeát is begyűjtött­e, a nemzetközi szövetségn­él (FIFA) pedig az év edzőjének választott­ák tavaly.

A z a ngol bajnok ságba n harmadik helyen végző klub Tuchel kéréseinek megfelelőe­n 260 millió font (121 milliárd Ft) értékben költött erősítések­re a nyáron, ehhez képest a csapat játéka meglehetős­en gyenge volt az új idényben, amiben szerepet játszhatot­t, hogy több focistával megromlott a viszonya.

A mu n k át ideiglenes­en a német szakember eddigi stábja viszi tovább Anthony Barry vezetéséve­l, egyelőre kérdéses, hogy Lőw Zsolt segédedzőr­e milyen formában és meddig számít a továbbiakb­an a Chelsea.

A hírek szerint a megüresede­tt vezetőedző­i posztra a Brightonná­l dolgozó angol Graham Potter, illetve a csapat nélküli argentin Mauricio Pochettino lehet a legesélyes­ebb.

Thomas Tuchelt a Dinamo Zagreb elleni meccs után

küldték el

 ?? ?? Vége
Vége

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary