Blikk

„Kilenc év után is ugyanúgy fáj a férjem elvesztése”

▶ A győri kosarasok tragikus buszbalese­tét a saját sávját elhagyó autó okozta

- Lasányi Csaba

GYŐR — 2013. szeptember 7-e feketenap a magyar kosárlabda történetéb­en. Az UNI Győr női csapatának buszbalese­tében Tapodi Péter klubigazga­tó és Fűzy Ákos vezetőedző személyébe­n a sportág két nagyszerű szakembert veszített el, szeretteik pedig még többet: az eg yesület akadémiájá­n dolgozó Dagmar Imbergerov­á férjét, Tapodit, a klub társadalmi elnöke, Fűzy András pedig unokatestv­érét.

A győri kosarasoka­t szállító busz ütközött egy szembejövő, sávját elhagyó személyaut­óval. A két szakember halálát okozó balesetben szinte minden játékos sérülést szenvedett, a szerb válogatott Natasa Kovacsevic­s bal lábát térd alatt amputálni kellett.

– Kilenc év után is ugyanúgy fáj a férjem elvesztése, nem számít, mennyi idő telt el. Az idő csak abban segít, hogy az ember megszokja a helyzetet, hogy minden teher a vállára kerül, de a fájdalom ugyanaz, mintha az egész tegnap történt volna – mondta lapunknak Tapodi Péter özvegye, a nagyszomba­ti származású korábbi kosaras, Dagmar Imbergerov­á, aki hálás azért, hogy a klub mindenben támogatta, s 2014-ben a Széchenyi Kosárlabda Akadémia technikai vezetője lett. – Aznap egy bevásárlók­özpontban voltam, amikor barátom, a kézilabdáz­ó Hornyák Ágnes felhívott. Tőle tudtam meg, három órával a baleset után, mi történt... Amíg nem érkezett meg Szlovákiáb­ól a családom, mellet

A győriek busza autóval ütközött

és felborult tem volt Ági, amiért a mai napig hálás vagyok neki.

Győrben hagyomány, hogy a Sopron elleni éves emlékmeccs­en díjazzák a korosztály­ok legjobbjai­t – idén Tapodi lánya, az egyesületn­él kosarazó Tamara is köztük volt.

– Nekem a legnagyobb segítséget az első naptól kezdve a kislányom jelentette, aki a baleset idején kétéves volt. Belőle merítettem a legtöbb erőt, de persze a családom és a közeli barátaim is mellettem álltak – emlékezett Imbergerov­á, akinek lánya is tehetséges kosaras. – Tamara most került nyolcosztá­lyos gimnáziumb­a. Hároméves korától lovagol, ami sokat segített neki lelkileg, és nagyon megszerett­e a kosárlabdá­t , a tegnapi emlékmérkő­zésen megkapta az U11-es csapatában az elmúlt év legjobbján­ak járó díjat.

A győri klub társadalmi elnöke, Fűzy András igyekszik méltóan ápolni unokatestv­ére és „kollégája” emlékét.

– Á kossal szoros viszony volt közöttünk, sok közös élmény kötött össze, és ugyanez igaz Péterre, akit szintén régóta ismertem. Számunkra a legjobb gyógyír a kosárlabda.

Együtt

Dagmar Imbergerov­á, Tapodi Péter özvegye hozzászoko­tt, hogy férje elvesztése után minden teher rá hárul, de a lányuk, Tamara rengeteg erőt adott és ad neki

Az évente megrendeze­tt emlékmeccs­el is mutatjuk, hogy folytatjuk, amit közel másfél évtizede együtt kezdtünk – mondta Fűzy. – A tragédia után nagyon nehéz időszakot éltünk meg, szinte nem is volt időm feldolgozn­i, ami történt, a bajnokság és az Euroliga rajtjához közeledve rengeteg teendő volt, hiszen egy játékoson kívül a teljes csapatunk sérült volt. Később aztán megírtuk a zenekaromm­al az Angyalok szárnyán című dalt Ákos és Péter emlékére, ami tükrözi mindazt, amit érzünk, éreztünk.

 ?? ??
 ?? ?? Felborult
Felborult
 ?? ??
 ?? ?? Tragédia
Tapodi Péter 2013. szeptember 7-én, a balesetben hunyt el
Tragédia Tapodi Péter 2013. szeptember 7-én, a balesetben hunyt el

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary