Blikk

Gulácsi potya gólja után kirúgták a Leipzig edzőjét

-

LIPCSE — Menesztett­e edzőjét a három magyart foglalkozt­ató RB Leipzig labdarúgóc­sapata, a Sahtar Donyeck elleni 4-1-es Bajnokok Ligája-vereség után megköszönt­ék Domenico Tedesco munkáját.

A Gulácsi Péterrel, Willi Orbánnal és Szoboszlai Dominikkal felálló lipcseiek a hét végi 4-0-s bajnoki kudarc után a legrangosa­bb európai sorozatban hazai pályán égtek le az ukrán Sahtarral szemben, és a vereség eg yik negatív hőse sajnos Gulácsi lett. A magyar válogatott kapusa az első találatnál hatalmasat hibázott, és bár Szoboszlai később gólpasszt adott, az egyenlítés ellenére összeomlot­t a Lipcse, amely végül ismét négy találatot kapva szenvedett vereséget.

– Az első gólnál nagyot hibáztam, ennek nem lett volna szabad megtörténn­ie. De hajtottunk, és sikerült egyenlíten­i is. Az ukránok második találata azonban megfogta a csapatot, hiába tettünk meg mindent, nem szépíthetj­ük a helyzetet – értékelt önkritikus­an Gulácsi.

A kudarc az olasz-német edző állásába került, a 36 éves Tedesco a keddi mérkőzés után még a jövőbe tekintett, ám szerdán kiderült, számára véget ért a tavaly decemberbe­n kezdődött lipcsei kaland.

– Nehéz szavakat találni.

Dinamo Zagreb–Chelsea Salzburg–Milan

Celtic–Real Madrid RB Leipzig–Sahtar Doneck 1-0 1-1 0-3 1-4

Nagyon csalódott vagyok, de el kell fogadni, ami történt. Holnap talán már másképp látjuk a dolgokat – mondta Tedesco még kedd este.

A BL szerdai mérkőzései lapzárta után értek véget.

Dortmund–Köbenhavn Sevilla–Manchester City

Paris SG–Juventus Benfica–Maccabi Haifa 3-0 0-4 2-1 2-0

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary