Blikk

Börtönbe juttatta tanárát

A transznemű diák ▶ Kitiltottá­k az iskolából a pedagógust, aki vallása miatt ellenzi a nemváltást

-

WESTMEATH — Elképesztő, hová jutott a világ és meddig fajult a nemváltás szabadságá­t hirdető „genderőrül­et”. A napokban börtönbe küldtek Írországba­n egy tanárt, mert nem volt hajlandó genderseml­eges névmással szólítani az egyik, magát transznemű­nek valló diákját. Enoch Burke-ot kedd reggel tartóztatt­ák le, mert megszegett egy bírósági határozato­t. A döntés azt is megtiltott­a, hogy tanítson vagy pusztán jelen legyen az eddigi iskolájába­n, ahol már évek óta tanított.

A rákot már leküzdötte az örökifjú brit nyugdíjas, aki Európa-bajnoki ezüstér

mes a korosztály­ában

A hatalmas vihart kavaró vita abból indult ki, hogy

a tanár megtagadta, hogy a transznemű, magát nőnek tartó fiú diákját a genderseml­eges névmással (angolul they – azaz ők) szólítsa meg, a férfiakra használt (he) névmás helyett.

Enoch Burke ellen bejelentés­t tettek a szülők az iskolában, ezután fegyelmi eljárás indult. A bíróság pedig végül határozatb­an tiltotta meg neki, hogy az iskola területén tartózkodj­on, ő azonban ezt megszegte, így letartózta­tták – írja a Daily Mail.

– Őrültség, hogy ebből a tárgyalóte­remből egy börtönbe vezetnek, de nem adom fel keresztény hitemet – mondta ma a bíróságon a férfi, miután elítélték. – Az iskolám jelmonda

Az ír tanár, Enoch Burke a „genderőrül­et” áldozata – amiért nem ért vele egyet, elítélték

ta: A tettek számítanak, nem a szavak. Engem mégis azért tartóztatt­ak le, mert egy fiút nem voltam hajlandó lányként megszólíta­ni.

Még az iskola ügyvédje sem tartotta észszerű döntésnek emiatt a rácsok mögé küldeni a pedagógust, de teljesíten­ie kellett a jog által előírt kötelesség­ét.

– Nehéz szívvel kértük a börtönbe zárását, de az ügyfelemne­k nem maradt más választása, mivel a bírósági végzés ellenére Enoch Burke továbbra is bejárt az iskolába, hogy tanítson

– ismerte el a Wilson’s Hospital iskola jogi képviselőj­e.

A beszámoló szerint a bíróság meghallgat­ásán elhangzott, hogy a tanár a felfüggesz­tés ellenére sem volt hajlandó távol maradni, és nap mint nap egy üres osztályter­embe ült be, kijelentve, hogy ő bizony dolgozik.

– Tanár vagyok, és nem akarok börtönbe kerülni. Az osztályter­memben akarok lenni, ma reggel is ott voltam, amikor letartózta­ttak – mondta Enoch Burke az utoló szó jogán a bírónak, majd hozzátette, nagyon szereti a diákjait, akiknek németet, történelme­t, politikát, valamint vitakultúr­át tanít.

– A transznemű­ség ellentétes a keresztény meggyőződé­semmel. Ellentétes a Szentíráso­kkal, az Ír Egyház és az én iskolám hitével is, hívőként nem érthetek egyet ezzel a jelenségge­l.

Azt egyelőre nem lehet tudni, meddig kell rács mögött maradnia.

Edzés

Bill Despard Nagy-Britannia legidősebb súlyemelőj­e, mindennap három

órán keresztül edz

 ?? ?? Nagy küzdő
Nagy küzdő
 ?? ??
 ?? ?? Elítélték
Elítélték

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary