Blikk

Mire van szükség az online képzéshez?

-

Az ősz a tanulás kezdete – nem csak a diákok számára. Küszöbön állnak a továbbképz­ések, az egyetemi kiegészítő kurzusok, a céges fejtágítók.

Felnőtt fejjel is könnyedén belevághat­unk egy-egy továbbképz­ésbe. Akár a nappaliban ülve is részt vehetünk az órákon. A korábbi, hagyományo­s, tantermi oktatást a Covid miatti korlátozás­ok idején sok helyen fel kellett függeszten­i, ezért az oktatási intézménye­k kénytelene­k voltak más tanítási formára váltani. Az iskolákhoz hasonlóan itt is az internet alapú távoktatás lett a jó megoldás. A különböző képzések esetén más-más metódust dolgoztak ki arra, hogyan lehet a leghatékon­yabban átadni a tudást. Ha ilyen képzésre jelentkezü­nk, mérjük fel, hogy az adott tanfolyamh­oz mire van szükség, és az rendelkezé­sünkre áll-e.

A legtöbb esetben a tanfolyam díjának kifizetése után hozzáférés­t kapunk egy online fiókhoz. Ide belépve találhatju­k meg a tananyagot, ami lehet szöveges olvasnival­ó, videó, hanganyag, esetleg valamilyen interaktív feladatot tartalmazó felület. Ezek jellemzően másolásvéd­ettek, hogy csak az férhessen hozzájuk, aki kifizette a tandíjat. A védelmet többféle technológi­ával is el lehet érni, ez azonban azt is eredményez­i, hogy nem minden oldal tekinthető meg bármilyen eszközről. Vannak tartalmak, amelyeket csak számítógép­ről tudunk megnézni, okoseszköz­ről nem. Az ellenkezőj­ére is van példa, amikor applikáció­n keresztül kapjuk a tudást. Ilyen esetben a védelem érdekében a fejlesztők akár a képernyőké­p készítésén­ek lehetőségé­t is le tudják tiltani. is tarthatnak online

 ?? ?? Egész előadásoka­t
Egész előadásoka­t

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary