Blikk

Cégvezető családapa és testvére végzett Dáviddal

▶ Érthetetle­n, hogy egy jól menő vállalkozó miért dönt úgy, hogy gyilkolnia kell?

-

GYÖNGYÖS — Egy építőipari cég ügyvezető igazgatójá­t és az öcscsét gyanúsítja a rendőrség az egész Gyöngyöst lázban tartó, rejtélyes gyilkosság elkövetésé­vel. Áldozatukn­ak, K. Dávidnak szeptember 2-án veszett nyoma, a zsaruk szerint már eltűnése napján végeztek vele. A 23 éves áldozat hozzátarto­zóival múlt szerdán közölték a rendőrök a sokkoló hírt: a férfi holttestét az eltűnésétő­l néhány kilométerr­e, egy parkoló kocsi csomagtart­ójában találták meg. A zsaruk kutattak utána kutyákkal földön, búvárokkal vízen és drónokkal levegőben is, ám az át törés csak ezután következet­t.

– Többe k között k ihallgatta­k eg y test vérpárost is, ők az elt űnt tel napi munkakapcs­olatban álltak. A korábbi vallomásai­kkal többször ellentmond­ásba keveredtek, ezért felkeltett­ék a nyomozók figyelmét. Ezután elkezdték keresni a páros egyik kocsiját, amit múlt szerdán Gyöngyösön, a Kenyérgyár úton találtak meg, benne az eltűnt személy holttestév­el – tudatta a Heves Megyei Rendőr-fők apit á ny ság szó - vivője, Soltész Bálint, aki az ügy felderítés­ére létrehozot­t nyomozócso­port vezetőjéve­l, Péter Kálmán alezredess­el tartott közös sajtótájék­oztatót hétfőn.

Otthonukba­n még aznap elfogták és bilincsbe verve előállítot­ták az abasári, 32 éves T. Sándort és gyöngyösha­lászi bátyját, T. Györgyöt, akiket emberöléss­el meg is gyanúsítot­tak és szombaton a letartózta­tásukat is elrendelté­k. A fivérek beismerő vallomást tettek, de több részlet is tisztázásr­a vár még. Rákérdeztü­nk az gyilkosság indítékára és módjára is, de válaszokat nem kaptunk.

A fővárosban a feleségéve­l és kisgyermek­eivel élő áldozat az eltűnése napján egyedül autózott Gyöngyösre, ahol alvállalko­zóként egy építkezése­n dolgozott az embereivel, akiknek aznap fizetéseke­t kellett volna osztania.

A Blikk ellátogato­tt Abasárra, ahol a meggyanúsí­tott testvérpár fiatalabbi­k tagja, T. Sándor élt a családjáva­l. Egy takaros, kertes házas övezetben lakott a feleségéve­l, aki nyilatkozn­i nem akart. Annyit azonban elmondott: hisz Sándor ártatlansá­gában, kizártnak tartja, hogy ilyen rémtett elkövetésé­re volna képes. Egyébként 16 éve alkotnak egy párt, 6 éve pedig házasok. A nő apja is a T. párossal járt dolgozni, de – elmondása szerint – ő sem vett észre rajtuk semmi szokatlant. Álláspontj­a szerint valójában ukrán bűnözőkkel keveredhet­ett konf liktusba az áldozat, ám ezt a szálat a rendőrség határozott­an cáfolta. Szerintük ugyanis egyértelmű, hogy az üzletfelek közötti konfliktus­ról lehet szó.

A z idő s ebbi k te s t vé r, T. György egy építőipari cég ügyvezető igazgatója, ebben dolgozott az öccse is. A kartonozás­tól elkezdve a betonozáso­n át mindenféle szakterüle­ttel foglalkozt­ak. Két kisgyermek­e és a szerető felesége várja otthon, érthetetle­n, hogy miért oltották ki társával K. Dávid életét.

– Mindennél jobban imádta a kislányát és a fiát, a feleségéve­l is harmonikus kapcsolatb­an élt, fogalmunk sincs, miért tettek ilyet. Jól menő vállalkozó­ként semmi szüksége nem volt erre – magyarázta lapunknak a család egyik szomszédja. Ottjártunk­kor a feleségét nem találtuk otthon.

 ?? ?? Sikeres Az ismerősök szerint jól menő vállalkozá­st vezetett T. György Holttest Az áldozat holtteste a csomagtart­óban hevert
Sikeres Az ismerősök szerint jól menő vállalkozá­st vezetett T. György Holttest Az áldozat holtteste a csomagtart­óban hevert
 ?? ?? Vallomás T. Sándor beismerte tettét, de maradtak még kérdések
Vallomás T. Sándor beismerte tettét, de maradtak még kérdések
 ?? ??
 ?? ?? Áldozat Dáviddal már eltűnése napján végeztek
Áldozat Dáviddal már eltűnése napján végeztek

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary