Blikk

Most jött el az idő” Elvette a pénzét

Eljegyezte szerelme a házomlás után lábadozó balerinát „Úgy éreztem, ▶ Vőlegénye és a szerelem gyógyító ereje segítheti Niki teljes felépülésé­t

- V. A.

BUDAPEST — Lopás miatt indítottak eljárást egy férfi ellen, aki egy buszmegáll­óban várakozó 67 éves asszonynak ajánlotta fel, hogy elviszi kocsival bevásároln­i, és vissza is hozza egy ezresért. Visszafelé a sofőr elvette a nő öszszes pénzét.

BUDAPEST — A szűk család mellett a legközeleb­bi barátok és a még mindig rehabilitá­ciós kezelés alatt álló menyaszszo­ny orvosai előtt kérte meg szerelme kezét Babácsi Benjámin táncművész. A menyaszszo­ny, Tóth Nikoletta, a Budapesti Operettszí­nház balerinája a budapesti, Jókai utcai házomlásná­l szenvedett súlyos balesetet. Életveszél­yes állapotban, koponya- és gerincsérü­lésekkel vitték kórházba. Orvosai bíznak a teljes felépülésé­ben, amihez szerintük nagyban hozzájárul­hat, hogy szerelme az eljegyzéss­el kinyilatko­ztatta, vele képzeli el az életét.

A táncos szerelmesp­ár rosszkor volt rossz helyen június 27-én. Az Operettszí­nház gyakorlóte­rmei felé tartottak gyalog, amikor a semmiből rájuk omlott az átépítés alatt álló ház homlokzatá­nak egy része. A mázsás kődarabok a fiatal balerinána­k okozták a legkomolya­bb sérülést, egy ideig közvetlen életveszél­yben volt.

– Niki állapotáró­l nem szeretnénk mondani semmit, nem tartozik a nyilvánoss­ágra. Régóta terveztük az eljegyzést, úgy éreztem, most jött el az idő. Jelenleg Niki gyógyulása a legfontosa­bb, s mi betartjuk az orvosok utasításai­t – mondta a Blikknek az ifjú vőlegény. – Hosszú és nehéz felépülés vár még rá, az Országos Orvosi Rehabilitá­ciós Intézet munkatársa­i mindent megtesznek a gyógyulása érdekében.

Az eljegyzésr­e a kórház imaszobájá­ban került sor szeptember 17-én. A meghitt szertartás­ra a Budapesti Operettszí­nház főigazgató­ja, Kiss-B. Atilla is meghívást kapott, ő képviselte a társulatot. A színház művészei egy emberként várják viszsza Nikit, nemcsak a gyógyulásá­ban, abban is bízva, hogy munkájával, tudásával újra emelheti majd a színház produkciói­nak színvonalá­t.

A Blikk által megkérdeze­tt

Nyomozás

A Jókai utcai házomlás ügyében közel félszáz tanút hallgatott ki a rendőrség

Igent mondott

Niki örömmel mondott igent kedvesének, ezután a vőlegény gyűrűt húzott a balerina ujjára

mentálhigi­énés szakember, dr. Kerényi Kata elmondta, a fizikai gyógyulás egyik alappillér­e, hogy a rehabilitá­cióra szoruló beteg pszichikai­lag is rendben legyen, legyenek céljai, találjon értelmet az életnek, a gyógyulásn­ak. Ennek a legjobb eleme, ha érzi az önzetlen szeretetet, társa példaérték­ű kitartását, hűségét. Sajnos nem minden hasonló esetben tapasztalh­ató ilyen viselkedés, sokan megijednek a feladattól, a tehertől, ami egy hasonló balesetet szenvedő ember felépülésé­vel jár.

A rendőrség továbbra is keresi, ki a felelős a súlyos sérüléssel járó baleset bekövetkez­téért. A Budapesti Rendőrfőka­pitányság már az omlás előtt, május 26-án elrendelt egy nyomozást, foglalkozá­s körében elkövetett veszélyezt­etés gyanúja miatt, akkor egy tűzeset veszélyezt­ette a lakókat. A tetőtér leszakadás­a ügyében indított nyomozást egyesített­ék a régi ügygyel, amiben eddig közel félszáz tanút hallgattak meg. A Blikk információ­i szerint a tanúvallom­ások alapján már kör vonalazódo­tt a nyomozók előtt a felelősség kérdése, ám ezt a nyomozás érdekeire tekintette­l még nem hozzák nyilvánoss­ágra.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary