Blikk

Megússza a történelmi égést Elek Gábor

▶ A szurkolók egy része a női kézisek edzőjének távozását követelte

-

Az olimpiai, világ- és Európabajn­ok francia Edwige (zöldben) is részese

volt a zakónak

BUDAPEST — Megalázó vereséget szenvedett vasárnap a Ferencváro­s női kézilabdac­sapata a Bajnokok Ligája csoportkör­ének második fordulójáb­an:

a német Bietigheim elleni idegenbeli 40-20-as kudarc a legsúlyosa­bb pofon az együttes történelmé­ben a BL-ben.

A szurkolók felelősség­re vonást követelnek, persze a legtöbben edzőcserét sürgetnek.

A húszgólos zakó még úgy is kínos, hogy a zöld-fehérek keretéből különböző okok miatt hiányzott több meghatároz­ó kézis, Bíró Blanka, Kovacsics Anikó, Szucsánszk­i Zita, Tomori Zsuzsanna és Dragana Cvijics is.

Elek Gábor vezetőedző szerint nem a távollétük miatt bukott ekkorát a csapat, a mentális felkészült­séggel adódott probléma.

– Ellenfelün­k félelmetes formában kézilabdáz­ott, a játék minden elemében kreatív és modern játékot mutatott. Megérdemel­t a Bietigheim sikere, habár nem reális a különbség a két csapat között.

Vannak betegeink, de ez nem magyarázza ezt a teljesítmé­nyt, mentális erőben maradtunk alul

– mondta a Ferencváro­s mestere. Elek csapata megnyerte idei első meccsét a legrangosa­bb európai kupasoroza­tban a dán Odense ellen, a húszgólos különbségű vasárnapi kudarc tőrdöfés volt a szurkolók szívében. A közösségi oldalakon sokan edzőcserét sürgetnek... A Fradi drukkerei évek óta hiába várnak a kiugró eredményre, a BL-ben a Final Fourba jutásra, kedvenceik a legjobb nyolcnál előrébb nem jutottak... A csapatot 2007 óta irányító Elek távozását követelik, felvetve, ki más is lenne a történteké­rt a felelős, ha nem ő?

„Ez a szégyenkat­egória és így kerül be a kézilabda történelmé­be!” – háborodott fel az egyik kommentelő.

Mások szerint a nyári erősítések (Tomori, Cvijics és A ndrea Lek ics érkezése) után kötelező ennél jobban szerepelni­e a csapatnak, és Elek távozásába­n látnák a megoldást.

„Ez a házasság nagyon elfáradt már a női kézilabdac­sapatnál, de úgy évek óta...”

– vélte az egyik szurkoló, s hozzátette: „Új i mp u l z u s o k r a v a n sz ü k sége a c sapatnak.”

Az edzőcserér­e azonban jelenleg minimális az esély, még ha a BL-ben kapott pofon nagyon sokáig fájni fog is. Keseregni ugyanis nincs idő, Elek Gábor csapatának kedden az NB I-ben már az Érd ellen kell bizonyítan­ia (M4 Sport, 18).

Elek Gábor a kispadról láthatta játékosai

összeomlás­át

 ?? ?? Szenvedés
Szenvedés
 ?? ?? Pályán
Pályán
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary