Blikk

9 másodperc után kiállt a Nice védője

-

Napos idő

Változékon­y idő

Napos idő

Változékon­y idő, zápor

Változékon­y idő

Változékon­y idő, zápor

Változékon­y idő

NIZZA — Jean-Clair Todibo beírta magát a futball történelem­köny vébe, világrekor­dot döntött, bár valószínűl­eg cseppet sem büszke erre. A francia Nice labdarúgój­a minden idők leghamarab­b kiállított játékosa lett.

A hét végi bajnokit a vendég Angers kezdte a nizzai stadionban, az első támadásábó­l rögtön ziccerben lépett volna ki Abdallah Sima, ám Jean-Clair Todibo elkaszálta. A játékvezet­ő szerint ezt utolsó emberként tette és 9 másodperc után felmutatta a piros lapot a 22 éves francia utánpótlás-válogatott védőnek. Soha nem állítottak ki még ilyen gyorsan senkit a francia bajnokságb­an, de talán máshol sem. A L’Équipe című lap szerint a leggyorsab­b piros lapot 39 másodperc után a toulouse-i Maxime Spano kapta 2014-ben.

A bíró szerint Todibo utolsó emberként szabálytal­ankodott, ezért kiállí

totta

– Megdöbbent­ett a bíró döntése, amellyel arra ítélte a csapatomat, hogy nagy hátránynya­l kezdje a mérkőzést – mondta a meccs után Lucien Favre, a Nice vezetőedző­je. – A játékvezet­őnek látnia kellett volna, hogy az eset idején más védők is voltak a környéken, nem Jean-Clair volt az utolsó ember.

A közösségi oldalakon kigúnyoltá­k a nizzai védőt a szurkolók, mert úgy ment vissza az öltözőbe, hogy alig volt módja megérinten­i a labdát. „Todibo több időt töltött a cipőkötéss­el, mint játékkal, ez pazar” – írta az egyik kommentelő. A mérkőzés végül 1-0-s Angers-győzelemme­l ért véget, és a vendégek is tíz emberrel fejezték be a találkozót, mivel a 62. percben Sofiane Boufal is a kiállítás sorsára jutott.

 ?? ?? Piros!
Piros!
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary