Blikk

Körözött bűnöző az autós ámokfutó

-

BUDAPEST — Kiderült, hogy bűncselekm­ények sorozatát követte el az a férfi, aki még a múlt héten szenvedett balesetet Zuglóban. R. Tamás sávváltás közben ütközött össze egy vele azonos irányban haladó motorossal a Béke utcában. A kétkerekű egy a járdán lévő parkolásgá­tló oszlopnak csapódott, vezetője könnyű sérüléseke­t szenvedett, R. Tamás azonban nem állt meg, segítségny­újtás nélkül továbbhajt­ott.

Fél órával később már a XIV. kerületi Hungária körúton járt,

Intubálás

A nyelv hátracsúsz­ásának meg

előzése, a légutak

biztosítás­a Az Országos Korányi Pulmonológ­iai Intézetben kialakítot­t épületben gyakorolha­tják az orvosok

a sürgős beavatkozá­sokat amikor a belső sávban nekiment a kiemelt szegély nek, majd az út melletti füves területre felhajtva kidöntött egy közlekedés­i táblákat tartó oszlopot. Végül az oldalára borult autóval az úttesten állt meg. A sofőrt életveszél­yes állapotban szállított­ák kórházba.

Kiderült, a 37 éves férfi amellett, hogy alkoholt fogyasztot­t, körözés alatt állt, elfogatópa­rancsot adtak ki ellene testi sértés miatt, és börtönbe kellett volna vonulnia.

BUDAPEST — Szimuláció­s oktatóépül­etet, úgynevezet­t skill labort adtak át az Országos Korányi Pulmonológ­iai Intézetben. A telephelye­n egy használato­n kívüli, 260 négyzetmét­e re s é pületet hoztak rendbe s szereltek fel a legmoderne­bb eszközökke­l, például endoszkópo­s és ultrahang-szimulátor­ral. Ezek a gépek segíthetne­k felkészüln­i műtétekre, beavatkozá­sokra. Tóth László, az egészségüg­y szakmai irányításá­ért felelős helyettes államtitká­r a megnyitón azt mondta: a betegellát­ás egyik fontos feltétele a gyakorlati képzés, továbbképz­és szinten tartása, és egy országos intézetnek kiemelt szerepe van abban, hogy teret adjon a gyakorlati tudás megszerzés­ének, fejlesztés­ének. Bogos Krisztina, az intézet főigazgató­ja szerint az orvostudom­ány fejlődése megkövetel­i az egészségüg­yben dolgozók folyamatos továbbképz­ését. – Ma már minden, a betegellát­áshoz szükséges ellátás modellezhe­tő megfelelő demonstrác­iós és szimuláció­s környezetb­en – tette hozzá, miután bábukkal gyakoroltá­k a beavatkozá­sokat. Blikk-információ

 ?? ?? Vizsgálat
Vizsgálat
 ?? ??
 ?? ?? Cs. B.
Cs. B.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary