Blikk

Énekelt a zsaruknak a lekapcsolt felvidéki rapper

▶ Ügyvédtől kapták a fülest a banda tagjai, hogy hova érdemes betörni

-

POZSONY — Tovább bonyolódik a néhány napja lekapcsolt felvidéki rapper, V. Bálint ügye, akinek korábban több magyar előadóval is volt közös videóklipj­e. Mint azt a Blikk korábban megírta, a szlovák Nemzeti Bűnüldözés­i Ügynökség (NAKA) kommandósa­i a Hotel Bratislava parkolójáb­an ütöttek rajta a négytagú – három férfi és egy nő – bűnbandán, amely a gyanú szerint több rablást is tervezett. A házkutatás­ok során rendőregye­nruhákat, -felszerelé­seket, fegyvereke­t és kábítószer­t is találtak, és lekapcsolt­ák őket, az autókban fegyvereke­t és kábítószer­t is találtak.

A Startitup nev ű szlovák portál információ­ja szerint a felvidéki rapper, V. Bálint volt a bandavezér, a nyomozók már kihallgatt­ák, és

a rapper együttműkö­dik a rendőrségg­el, így lett gyanúsítot­t dr. K. Péter ügyvéd is:

a tanúvallom­ások alapján az ő feladata volt megmondani, hol érdemes rabolni.

„Megerősítj­ük, hog y 2022.10.09-én őrizetbe vettünk egy személyt, csalás és szervezett bűnözői csoportban való tagság megalapozo­tt gyanúja miatt” – mondta a szlovákiai portálnak Michal

Rajtaütés

A szlovák kommandóso­k egy hotel parkolójáb­an csaptak le a négytagú bandára, amely rablást tervezett

Slivka rendőrségi szóvivő.

A Markíza szlovák kereskedel­mi televízió infomációi szerint

K. Péter korábban magas beosztásba­n dolgozó dunaszerda­helyi rendőr volt.

A parameter.sk arról írt, hogy tudomásuk szerint a bűnbanda tagjai egy halott férfi ingatlanjá­ba akartak betörni, akinek értékes festményei és szőnyegei maradtak a házban. A banda tagjai több dologban is utaztak, pénzbehajt­ó cégekkel is kapcsolatb­an álltak, de kidobóként is dolgoztak.

Mint a Blikk korábban megírta, a V. Bálinttal közös számokban szereplő Burai Krisztián, L.L. Junior és G.w.M megöbbent, amikor meglátták a hírekben, hogy a feltörekvő rappert, akivel nemrég még közösen zenéltek, őrizetbe vették.

L .L . Ju n ior korábba n a Blikknek úgy fogalmazot­t, tü

Zenész

Az őrizetbe vett V. Bálint korábban több magyar előadóval is készített közös számot

neményes gyereknek ismerte meg.

– Évek óta ismerem ezt a srácot, járt sok koncertünk­re. Azt mondta, szeretné kipróbálni magát,

elkezdet t gyakorolni. Csináltunk egykét dalt közösen, ismertem a családját, a feleségét... Nem is gondoltuk, mibe keveredett bele – mesélte a TV2 Tényeknek L.L. Junior.

 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary