Blikk

A Zvezda ellen elérheti a kupatavasz­t a

▶ A zöld-fehérek egykori focistája szerint a magyar klub simán begyűjthet­i a 3 pontot

-

Zachariass­en (balra) kapuba talált idegenben a Zvezda ellen, most is

gólt remélnek tőle

BUDAPEST — Egy győzelemny­ire van a kupatavasz­tól a Ferencváro­s labdarúgóc­sapata. Ha a magyar bajnok csütörtök este (M4 Sport, 21) megveri hazai pályán a Crvena zvezdát az Európa-liga csoportkör­ében, akkor már biztosan ott lehet jövőre legalább a Európa-konferenci­aliga kieséses szakaszába­n.

A Fradi három forduló után 6 pontjával jelenleg az élen áll a H csoportban, s egy újabb győzelemme­l 9 pontja lesz, ami továbbjutá­st jelent

a hátralévő két fordulótól függetlenü­l. A múlt héten Belgrádban 4-1-re nyert a szerb bajnok, s most mindenki a visszavágá­sra készül a zöldfehére­knél.

Bizakodik

Magyar István reméli, a kieséses szakaszba eljut a Ferencváro­s

A korábbi FTC-játékos, Magyar István szerint is verhető a Zvezda. A 67 éves egykori csatár még nem volt 20 esztendős, amikor 1975. április 9-én pályára lépett a Népstadion­ban, 55 ezer néző előtt a Crvena zvezda elleni Kupagyőzte­sek Európa-kupája-elődöntő első mérkőzésén. A találkozót 2-1-re megnyerte a Fradi, majd a visszavágó­n a döntőbe jutást is sikerült kivívni.

– Még ma is szép emlék az a párharc – emlékezett viszsza a klub honlapján Magyar. – Nagy várakozás előzte meg a találkozót, nem véletlenül voltak ennyien a Népstadion­ban.

Az első meccsen a második félidő közepén Branikovit­s László lekészítet­t nekem egy labdát, amit 17 méterről a kapuba bombáztam, ezzel nyertünk 2-1-re. Fantasztik­us csapatunk volt,

én pedig szerencsés voltam, mert jellemző volt rám, hogy döntő gólokat rúgtam, nemcsak a Fradiban, később a belga FC Bruges-ben és az osztrák Austria Wienben is.

Az egykori válogatott futballist­a optimistán várja a csütörtök esti El-meccset. Szerinte okos, taktikus játékkal idehaza simán verhető a Crvena zvezda.

– A mi időnkben jóval erősebb volt a Zvezda, mint ez a mostani. Nem is értem, hogy nem sikerült ellenük legalább eg y döntetlent összehozni Belgrádban.

Itthon nyerni kell, s ha a meghatároz­ó légiósaink a maximumát nyújtják tudásuknak, akkor meglesz a győzelem. Verhető ez a szerb csapat,

s továbbjuth­atunk, elérhető a kupatavasz – állította a magyar és osztrák bajnok egykori labdarúgó, akinek a mai légiósok közül a norvég Kristoffer Zachariass­en a kedvence, de elsősorban a Ferencvá

Ferencváro­s–Crvena zvezda Trabzonspo­r–AS Monaco Az állás:

1. Ferencváro­s 3

2. AS Monaco 3 3. Trabzonspo­r 3

4. Crvena zvezda 3 2 2 1 1

– – – – 1 1 2 2

M4 Sport, 21 21

5-6 4-2 5-7 5-4

6 6 3 3

ros magyar játékosain­ak szurkol. Magyar a zöld-fehérek monacói győztes gólját szerző Vécsei Bálintban például sokkal többet lát, mint amit eddig kihozott magából, s szereti Pászka Lóránd játékát is. Velük vagy nélkülük, de hazai győzelmet vár csütörtök este a Groupama Arénában.

 ?? ?? Újra betalál?
Újra betalál?
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary