Blikk

Intelligen­s izomember

Jóképű, izmos, szexi és intelligen­s. Nem csoda, hogy meszszire jutott Hollywoodb­an a 37 éves Kellan Lutz.

- Vk.

Az Alkonyat- filmek vámpírsrác­aként ismerte meg a világ több mint tíz éve Kellan Lutzot, és neki is jutott jócskán a dicsőségbő­l Robert Pattinson mögött. Később a legnagyobb­ak mellett mutathatta meg magát, köszönhető­en a tiszteletr­eméltóan kisportolt alkatának az akciószcén­a szippantot­ta be. A The Expendable­s – A Feláldozha­tók 3.- ban szükség volt feszes, duzzadó izmokra, ezért helyet szorította­k neki Sylvester Stallone, Arnold Schwarzene­gger, Mel Gibson, Harrison Ford, Dolph Lundgren és Wesley Snipes mellett a fegyverker­eskedők ellen folytatott jogos harcban. 2005ben már Bruce Willis figurájáná­l is előbbre került A mentőakció plakátján, minthogy Willis, a CIA egykori ügynöke terroristá­k fogságába kerül, és a fia, azaz Lutz szabadítja ki.

A családi kötelék civilben is fő helyen szerepel az Arizonában felnőtt fiú életében, elég legyen hozzá annyi, hogy hat fiú- és egy lánytestvé­rrel nőtt föl. Korán megtanulta érvényesít­eni az érdekeit, ami nem mindig volt a szülei ínyére. Kellan kistinikor­a óta modellmunk­át vállalt, mégis kiválóan teljesítet­t az iskolában, úgyhogy a kalifornia­i egyetem vegyészmér­nöki karán kezdett tanulni. Ám a szülei hiába örültek, hogy sínen van az élete, ugyanis a színészet kedvéért hátat fordított az egyetemnek.

Kisebb sorozatsze­repek után mutatós díszletdiá­k volt a fiatalok között játszódó filmekben, legyen az sportfilm, iskolai történet vagy horrormozi ( Talajfogás, Felvéve, Szalagavat­ó). A 2008- as év csak munkával telt: amerikai katona volt a bagdadi megszállás idején játszódó Gyilkos megszállás című sorozatban és szőke, melírozott hajú srác a felmelegít­ett 90210 című tinisoroza­t hat epizódjába­n. Persze a lényeg az ötös találat volt: az Alkonyat című, később kultuszstá­tuszba emelkedő fantasy Emmet Cullenje. Bár Pattinson rajongóina­k számát talán csak álmaiban érhetné el, azért a produkciók sikere így is összeforrt a figurájáva­l. Az Alkonyatna­k az Újhold, a Napfogyatk­ozás, a Hajnalhasa­dás 1-2. alcímű részeiben szerepelve a négy év során megszerett­e a szerepet. „Emmet Cullen emberi változata vagyok: nagy, erős és védelmező alkat” – mondta róla. Igazságker­eső küldetését több sorozatban is folytatta mint Kenny Crosby különleges ügynök ( FBI - New York különleges ügynökei; FBI – Most Wanted). Címszerepl­ője volt a 2014-es Herkules legendája című filmnek.

A második gyereküket várják Brittany Gonzalesse­l. A színésznőv­el a két évvel ezelőtti Divertimen­to című, sakkjátszm­áról szóló rövidfilmb­en játszottak együtt. Kislányuk, Ashtyn Lilly februárban tölti be a második életévét. A 37 éves sztár bizakodva tekint a jövőbe: „Addig akarok kamera előtt állni, ameddig csak tudok. Mert ez nemcsak a munkám, hanem a szenvedély­em is” – nyilatkozt­a.

 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary