Blikk

Buzsákynak meg kellett járnia a poklot,

hogy ki tudjon szállni a futballból ▶ Nem egy pillanat alatt alakult ki nála a függőség, amiből a családja rángatta ki

- Horváth Gábor

BUDAPEST — Csillogás, rajongás, pezsgés veszi őket körül, aztán következik a nagy semmi. Sok spor toló néz szembe betölt hetetlenne­k tűnő űrrel pályafutás­a lezárása után, és néhányan megroppann­ak ennek terhe alatt, ahogyan az megesett az egykori válogatott labdarúgó Buzsáky Ákossal, aki a Neked könnyű! című podcastben beszélt minderről.

Mindenért keményen megküzdött karrierje során, semmit sem adott ingyen az élet. Az angol élvonalban is megállta helyét, ám sorra jöttek a makacs sérülések, néhány tévedés, majd 32 évesen a viszszavon­ulás. És a foly tatás, amiről már a Blikknek is mesélt.

– Maradt bennem rossz érzés a sérülések miatt, és én is hoztam pár rossz döntést, amit utólag megbántam. Viszszauta­sítottam angol élvonalbel­i klubom ajánlatát, ennek a terhét vittem magammal évekig. Aztán rengeteg sérülés, szenvedés után befejeztem a focit. És erre hiába készültem, előzetesen azt gondoltam, könnyű lesz, de nagyon nem volt az. Hirtelen jött a változás. Nem tudtam betölteni a hiányt, az örömöt pedig máshogy pótoltam. Sajnos szenvedély­beteg lettem – mesélte lapunknak Buzsáky, aki haragudott magára és a világra. A focipályát látni sem akarta. Jött a helyére más – a függőség.

Lassan kúszott be az életébe a csüggedést csillapító pótcselekv­és, ami aztán úrrá lett az életén.

– Nem tudtam mit kezdeni a csalódotts­ággal, kerestem az örömforrás­t, és szinte észrevétle­nül az életem része lett a baj. Milyen függőségek vannak? Szerencsej­áték, alkohol, drog... Az egyik rabja lettem. Nem vagyok büszke erre az időszakra, nehéz évek voltak. Észre sem vettem, ahogy egyre mélyebbre csúszom – mondta a 20-szoros válogatott Buzsáky.

A 40 éves, Queens Park Rangersben is szerepelt exlabdarúg­ónak a család szeretete segített visszatérn­i a helyes útra.

– A mostani párommal való megismerke­déssel kezdett az életem visszatalá­lni a megfelelő irányba, és a két kislányom születésév­el átértékelő­dött a helyzet. Nem volt könnyű, voltak ez idő alatt is hullámvölg­yek, amiket már együtt éltünk meg, de az ő szeretetük segít a helyes úton maradni– mondta.

Közben minden változott, ő maga is. A nyáron jött el a BVSC-től, de nem kutat mindenáron edzői munka után, ingatlanok­kal foglalkozi­k.

– Sokat tettem azért, hogy tréner legyek, de azt érzem, hogy az a kép, ami edzőként kialakult rólam, már nem igazi. Ráadásul nem biztos, hogy a család mellett olyan munkát akarok, ami ennyire elvon minden mástól. Most nem hiányzik annyira a focival járó élet – vallotta be Buzsáky.

 ?? ?? Tündöklés A válogatott középpályá­s pályafutás­a csúcsán a londoni QPR-ban futballozo­tt
Tündöklés A válogatott középpályá­s pályafutás­a csúcsán a londoni QPR-ban futballozo­tt
 ?? ??
 ?? ?? Addikció Hirtelen szippantot­ta be az élet árnyoldala Buzsákyt az aktív pályafutás­át követően
Addikció Hirtelen szippantot­ta be az élet árnyoldala Buzsákyt az aktív pályafutás­át követően

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary