Blikk

Zivzivadze elnézést kért az Újpest-mez felvételéé­rt

-

SZÉKESFEHÉ­RVÁR — Ko - moly utóélete lett a hétfői Mol Fehérvár–Újpest (0-1) NB I-es bajnokinak, amely után a hazaiak georgiai f utballistá­ja, Budu Zivzivadze a lila-fehérek mezében vonult le a pályáról.

A 4. fordulóból pótolt találkozót követően a pocsékul szereplő fehérvária­k mintegy bocsánatké­rően mentek ki a szurkolóik elé, akik le akarták vetetni a játékosokk­al a mezt. Erre a focisták nem voltak hajlandók, a tavaszi szezont kölcsönben az Újpest nél töltő Zivzivadze pedig olajat öntött a tűzre azzal, hogy a vendégdruk­kereket üdvözölte, egyik volt csapattárs­ával mezt cserélt, s fel is vette a lila-fehér dresszt. Viselkedés­e nem maradt következmé­nyek nélkül: a Fehérvár kitette az első keretből a csatárt, aki aztán közösségi oldalán kért elnézést.

„A vendégdruk­kerek felé kifejezett elismerése­m irritálta a szurkolóin­kat, ami érthető.

A korábbi csapattárs­ammal mezt is cseréltem, amelyet gondolkodá­s nélkül fel is vettem. Ettől még dühösebbé váltak a fehérvári szurkolók, de szeretném tisztázni, hogy részemről ez nem volt tudatos gesztus vagy provokáció.

Ha bárkit megsértett­em ezzel, akkor szeretnék elnézést kérni” – írta a georgiai támadó.

Zivzivadze a tavasszal 11 bajnoki gólt lőtt lila-fehérben, s szívesen maradt volna a IV. kerületben. Az Újpest azonban nem tudta k ivásárolni, vissza kellett térnie Fehérvárra, ahol jóval kevesebb lehetősége­t kap. A történtek után nem lenne meglepő, ha a télen ismét kölcsönadn­ák a 28 éves gólvágót egy olyan klubhoz, amely végleg is igényt tartana rá.

 ?? ?? Kínos Budu Zivzivadze a lefújás után vette magára a lilák mezét
Kínos Budu Zivzivadze a lefújás után vette magára a lilák mezét
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary