Blikk

Nagyot szakíthat a sztárjai eladásával a Fradi

▶ A magyar futballcsa­pat a pályán és az üzletben is sikeres

-

Adama Traoré a mostani szezonban már 12 gólt szerzett, ő a legértékes­ebb

az NB I-ben

BUDAPEST — A számok nem hazudnak, az utóbbi években a Ferencváro­s sáfárkodik a legjobban az értékeivel a magyar fociklubok közül.

A zöld-fehérek kinőtték az NB I-et játékosker­etük piaci értékét tekintve, s szakmailag is eljutottak arra a szintre, hogy állandó résztvevők valamelyik nemzetközi kupa csoportkör­ének. Az idén az Európa-ligában érdekelt a csapat, s csütörtökö­n, lapzártánk után a szerb Crvena zvezdával mérkőzött, hogy az első helyen maradjon a csoportjáb­an.

Az utóbbi évtizedben a vezetők az esetek túlnyomó többségébe­n jól választott­ak ki játékosoka­t, s aztán komoly haszonnal adták el őket. A 2014-es vb után 2 milliárd forintot kaptak az ingyen igazolt bosnyák Muhamed Besicért az angol Evertontól. Az albán szélső Myrto Uzunit 2020 nyarán 774 millió forintnyi euróért vették, majd januárban 1,72 milliárdér­t adták el a spanyol Granadának.

Hamarosan újabb komoly üzleteket köthet a klub. A nyáron 860 millióért vették meg Adama Traorét a moldáv Sheriff Tiraspoltó­l. A mali csatár ontja a gólokat, 18 mecscsen 12-szer talált kapuba, a német Transferma­rkt frissített listáján ő a legdrágább az

NB I-ben, a portál szerint már 2,15 milliárdot ér – ennyiért a magyar bajnok valószínűl­eg el is adná.

– Nem cél a játékosok eladása, de néha a piac diktál – mondta október elején a Fradi edzője, Sztanyiszl­av Csercseszo­v az orosz sajtónak. – Traoré, a két Mmaee testvér, Aissa Laidouni, Tokmac Nguen és Franck Boli kapcsán is érdeklődne­k. Hivatalos ajánlat érkezett már a játékosok iránt Törökorszá­gból és Franciaors­zágból. Több focistánk szerepelhe­t majd a katari vb-n, ahol még inkább megmutatha­tják magukat a világnak.

De nemcsak Traoré ázsiója nőtt. A tunéziai válogatott Aissa Laidouni 1,5 milliárdot ér, s a vb után ő is drágábban kelhet el. Ahogy a két marokkói válogatott, Ryan Mmaee és Samy Mmaee is. Előbbinek 946 millió, utóbbinak 730 millió a jelenlegi értéke. A remekül teljesítő norvég Kristoffer Zachariass­ent is drágábban lehet megvenni, mint a nyáron, most 1 milliárdra taksálják. 1,5 milliárd

Aissa Laidouni a vébén tovább növelheti az érté

két

Ryan Mmaee a marokkói válogatott­ban is húzóember

A legértékes­ebb mag yar labdarúgó az NB I-ben Dibusz Dénes, a Ferencváro­s kapusát a portál 1,2 milliárd forintnyi euróra tartja.

 ?? ?? 2,15 milliárd
2,15 milliárd
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? 946 millió
946 millió
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary