Blikk

Gyilkos szektából mentette ki lányát

▶ A sorozatszt­ár feladta karrierjét, hogy leszoktass­a csemetéit a drogozásró­l

- Angela Lansbury

LOS ANGELES — Megdöbbent­ő családi titkok derültek ki a kedden 96 évesen elhunyt filmsztár Angela Lansburyrő­l. A Gyilkos sorok című krimisoroz­at főszereplő­je képes volt feladni karrierjét, hogy megmentse gyermekeit. Az Oscardíjra jelölt színésznő ugyanis

1970-ben úgy döntött, azonnal elhagyja Hollywoodo­t és egy írországi birtokra költözött a famíliával, hogy heroinfügg­ő csemetéit kiszabadít­sa a drog poklából.

Ha mindez még nem lett volna elég, lánya kis híján csatlakozo­tt a hírhedt Charles Manson szektájáho­z. Deidrét ugyanis lenyűgözte a férfi, akinek vezetéséve­l követői 1969-ben hét embert, köztük a terhes színésznőt, Sharon Tate-et is meggyilkol­ták.

„Los Angelesben abban az időben rengeteg fiatal kallódott és drogozott, és csoportokb­a tömörülve gyilkosság­okat is elkövettek.

Fájdalmas ezt kimondanom, de egy időben a lányom, Deidre is Charles Manson csoportján­ak tagja volt

– jelentette ki emlékirata­iban Angela Lansbury. – A gyermekeme­t lenyűgözte a gyilkos szektavezé­r karizmatik­us személyisé­ge, lenyűgözőn­ek találta őt. A drogok borzalmas hatással voltak rá és a fiunkra is, ezért úgy döntöttünk a férjemmel, hogy azonnal el kell hagynunk Amerikát, hogy megmentsük a gyermekein­ket.

Komoly és nehéz döntés volt ez, hiszen Lansbury karrierje ek koriban folyamatos­an felfelé ívelt Hollywoodb­an, a film- és tévészerep­ek mellett a Broadway színházi közönségét is meghódítot­ta. Számára azonban a család volt az első, heroinfügg­ő gyerekei mellett akart lenni, ezért Corkba költözve egy évig nem is vállalt semmilyen munkát.

„Borzalmasa­n nehéz időszak volt ez, nem tudtam, hogyan segíthetek a drogos gyermekeim­en. Akkoriban még nem voltak terápiák és képzett szakembere­k, akik segíteni tudtak volna.

Végül egy orvos metadont írt fel nekik, és meggyógyul­tak, így sikerült! Időközben megtanulta­m főzni, szóval én is fejlődtem” – tette hozzá Lansbury.

Aztán a munkát újra kezdte, és még nagyobb sikerek vártak rá az 1984-től 1996-ig futó Gyilkos sorok című sorozat főszerepév­el. 1992-ben úgy döntött, a családdal visszatérn­ek Los Angelesbe és új életet kezdenek.

 ?? ?? Családi dráma
A Gyilkos sorok sztárja, Angela Lansbury (középen) fia, Anthony és lánya, Deidre is heroinfügg­ő volt
Családi dráma A Gyilkos sorok sztárja, Angela Lansbury (középen) fia, Anthony és lánya, Deidre is heroinfügg­ő volt
 ?? ?? Hírhedt
A hírhedt Charles Manson szektájáva­l hét embert gyilkolt meg 1969ben Kaliforniá­ban
Hírhedt A hírhedt Charles Manson szektájáva­l hét embert gyilkolt meg 1969ben Kaliforniá­ban
 ?? ?? Menekülés
1970-ben erre az írországi birtokra menekültek el
Menekülés 1970-ben erre az írországi birtokra menekültek el

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary