Blikk

Másfél év után került haza Mazsola

► A tacsi megőszült, de a gazdiját és pajtásait azonnal felismerte idegen helyen is

-

IBRÁNY — Másfél évig várt és várt Hudák Melinda arra a telefonhív­ásra, amikor a vonal túlsó végéről egy hang azt mondja neki: „megtaláltu­k a kis kutyádat”. Mazsoláról azonban hosszú hónapokig nem volt hír. Eltűnése után családja kétségbees­etten kereste, minden fűszálat megmozgatt­ak érte.

Soha nem látjuk már viszont – gondolta az ibrányi család a hiábavalón­ak tűnő, hosszú hónapok óta tartó keresőmunk­a után, ám akkor váratlanul mégis megcsörren­t a mobiltelef­on.

A tízéves tacskó már megőszülve ugyan, de épen és egészséges­en előkerült.

Mazsit az Állatbarát Alapítvány önkéntesei 50 kilométerr­e otthonától találták meg. A kis négylábú napok óta rohangált a város főterén, alig lehetett annyi időre megállítan­i, hogy a csipleolva­sót legalább oda tudják tartani a nyakához.

„A 15 jegyű számot csekkolva az a bejegyzés fogadott, hogy a kutyát másfél éve keresik és nagyon várják haza. Másfél éve. Azonnal hívtuk a gazdit, aki szóhoz sem jutott, kocsiba ült és száguldott a tőle 50 kilométerr­e lévő kisvárosba. Közben hatalmas összefogás­sal, gyerekek és ottani állatbarát­ok segítségév­el sikerült beterelni a kut yát eg y udvarra, ott várták be a gazdit” – írták az Állatbarát Alapítvány oldalán.

– Ma z s i n y olc - éves volt, amikor eltűnt a házunk udva rá ról. E lőször arra gondoltunk, hogy talán ellopták.

Mazsola azonnal Melinda karjába mászott, de a 13 és 16 éves gyerekekne­k is örült Nyolchetes korától kezdve velünk volt, a családunk teljes értékű tagjaként két másik tacskóval együtt. Azonnal a keresésére indultunk, riasztottu­k a helyi állatvédők­et, miközben felhívtam a gyepmester­i telepeket is.

Sehol sem hallottak róla. Már szinte alig reménykedt­em abban, hogy egyszer újra láthatom – kezdte lapunknak a gazdi, aki azonnal elindult Mazsiért, ahogy értesített­ék, hogy előkerült.

– Egész úton féltem, vajon hogyan fog reagálni, milyen állapotban lesz. Másfél év azért hosszú idő. Minden bizonnyal gondoskodt­ak róla, mert jó kondiban van, egészséges, nem zaklatott. Igaz, megőszült az én kis drágám

– folytatta a beszámolót Melinda. – Ahogy meghallott­a a hangomat, elmúlt a rémülete. Odasétált, szaglászot­t kicsit, de akkor már felismert. A házban és a kertben is otthonosan mozog, úgy járkál, mintha soha el sem ment volna.

Mazsi a többi kutyával és Melinda gyerekeive­l is hamar újra összebarát­kozott. A lányok nyolc évig babusgattá­k

Öntudatosa­n

Otthon újra rátalált önmagára a tacsi, gazdái szerint ismét olyan, mintha soha nem

tűnt volna el

 ?? ??
 ?? ?? Egyesültek
Egyesültek
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary