Blikk

Nagy Ervin állítja, feketelist­ára került

▶ Még a családi asztal mellé is beszivárgo­tt és gondot okoz számára a politika

-

BUDAPEST — Az egyik legismerte­bb és legsikeres­ebb magyar színészkén­t azt gondolnánk, hogy Nagy Ervin postaládáj­a tele van a különböző filmszerep­ekkel kapcsolato­s ajánlatokk­al. Hiszen melyik rendező ne akarna vele dolgozni, amikor a Kincsem és az RTL Klub sorozatain­a k népszer űsége után a neve szinte garancia a sikerre? Ám a művész azt állítja, tiltólistá­n van. A megdöbbent­ő kijelentés­t Rauf Sven Tamás gasztrosza­kember és Czutor Zoltán zenész Közéleti Éttermiség című YouTube-műsorában tette: arról beszélt, ami a filmeket illeti, ő bizony feketelist­án van.

– Igen, rajta vagyok, nem forgathato­k filmet, az NFIben (Nemzeti Filmintéze­t – a szerk.) nem mondhatják ki a nevem. Ez egy ilyen ország, ahol egy kiscsávó azt mondja, hogy ne beszélj politikáró­l. Mert akkor mi van, KISZ-tábor? Jön a fekete autó és elvisz, ha beszélek? – kérdezte Nagy Ervin, aki szerint amióta egyre hangosabba­n vállal közéleti szerepet és nyíltan vállalja véleményét a színházak, a színművész­eti egyetem vagy akár a tanárok helyzetéve­l kapcsolatb­an, esélye nincs arra, hogy bekerüljön egy magyar filmbe.

Miközben Er v in, ak i legutóbb 2018 elején forgatott a Drakulics elvtársban, azt gondolja, a forgatókön­y vek, filmek támogatásá­nak szakmai és nem politikai döntésnek kellene lennie.

– Lesz.rom, hogy jobboldali vagy baloldali kormány lenne, felőlem legyen Orbán Viktor a minisztere­lnök, ha így lenne – jelentette ki az interjúban a színész, akinek az a véleménye, azok kapnak lehetősége­t, akik nem ellenzékie­k.

– Azért vagyok az RTL-nél, azért kerültem bele Csehország­ban egy tízrészes sorozatba, mert amiben én megjelenek, azt a forgatókön­y vet kidobják. A magyar filmszakmá­nak nyolcvan százaléka elhagyta ezt az országot, például Hajdu Szabolcs, Pálfi György, Mundruczó Kornél... A magyar kultúrát felszámolt­ák és csak a nagy magyar történelmi emlékezetf­ilmek mennek ötmilliárd­ért, miközben C kategóriás sértődötte­k kerültek Andy Vajna után a székbe – magyarázta a Jászai Mari-díjas művész, aki azt is bevallotta, nemcsak a filmszakmá­ban, de még a saját családjába­n is komoly konfliktus­ai vannak a politika miatt.

Er v in édesapja, idősebb Nagy Ervin, a többek között a Tatabányát, az MTK-t és a Dunaújváro­st is erősítő korábbi élvonalbel­i labdarúgó ugyanis fia szerint meggyőződé­ssel támogatja a kormány futballt segítő rendszerét, ám ez a színészben komoly tüske.

– Néha nagyon csalódott vagyok a tulajdon apám miatt. Amikor leülök az apámmal a családi asztalhoz, akkor az az asztal el van fűrészelve – mondta szomorúan Ervin, aki persze szintén örül a magyar válogatott sikereinek, őt csak az zavarja, hogy míg meglátása szerint a sportba ömlik a pénz, a tanárok és a művészek helyzete romlik.

A Kincsem vagy A Tanár sztárja, Nagy Ervin állítja, nem számolhat azzal, hogy a közeljövőb­en új mozifilmet forgathat Tóth Andi Egyiptomba­n pihen a szerelméve­l, de napfürdőzé­sre mindig

jut idő

 ?? ?? Blikkinfor­máció
Nincs felkérés
Blikkinfor­máció Nincs felkérés
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary