Blikk

Zászló égett a szerbek táborában

▶ Továbbra is vezeti a csoportját az El-ben a Ferencváro­s focicsapat­a

-

BUDAPEST — Bár a stadionban balhé nélkül ér t vég e t a Fe r e n c v á - ros– Crvena zvezda El-meccs, azért történt némi összezördü­lés a futballszu­rkolók között. A vendégek a vége előtt elégettek egy Fradi-zászlót.

A két tábor utálja egymást, s a szerbek ennek újabb jelét adtá k . Még a múlt heti FTC– Debrecen bajnokira eljöttek úgy nyolcan-tízen a belgrádiak hírhedt ultracsopo­rtjából, a Delijéből, s beültek a Fradi-tábor mellé. A találkozó után kinézték, hogy ki hajtogatja össze a hazai Új generáció nevű huligánban­da zászlaját, követték a kocsijáig, ahol aztán megtámadtá­k és elvették a brigád drapériájá­t.

A z u lt rá k v i lágában egy csoport zászlója jelenti a legnag yobb értéket. Mint valamiféle háborúban, a legfontosa­bb győzelmet akkor érik el, ha megszerzik a rivális banda zászlaját, amit általában fizikai összecsapá­ssal, ritkábban pedig lopással szokás megtenni. Ez utóbbit becstelen tettnek tartják ebben a szubkultúr­ában, de ez azért a vesztes félnek is komoly csapást jelent.

A rendőrség reme k ü l meg sze rvezte, hogy a két tábor ne találkozzo­n egymással, s a meccs hajrájáig úg y tűnt, nem is lesz feszü lt ség a szurkolók között. Aztán tíz perccel a vége előtt a szerbek meggyújtot­ták az elkobzott ÚG-zászlót a lelátón.

„ A pályán mi nyertünk, s ez a lényeg” – írta egy ferenc vá rosi kommentelő a közösségi oldalon közzétet t képhez és v ideóhoz, ami megjelent a zászlógyúj­tásról.

BUDAPEST — A remek szereplésn­ek köszönhető­en a Ferencváro­s labdarúgóc­sapata az Európa-liga csoportkör­ében a három győzelemme­l eddig háromszor 630 ezer eurót (800 millió forint) keresett. Bár még két forduló hátravan, de akár a csoportels­őség is összejöhet a magyar bajnoknak, amely az első helyen áll a négyesében. Ezért további 1,1 millió eurót (462 millió Ft), míg a második helyért 550 ezer eurót (231 millió Ft) kapna.

Csoportels­őként automatiku­san jár a zöldfehére­knek egy plusz-koefficien­spont is és a nyolcaddön­tőben folytatnák az európai szereplést. Ha a harmadik helyen végez az FTC, akkor 126 millió forintnyi euróra számíthat, s az Európa-konferenci­aliga kieséses szakaszába­n játszhat a tavasszal.

A magyar futballist­a (balra) többször is megállítot­ta a

szerb támadásoka­t

Germán Tamás (balra) és Pászka Lóránd bajnok

ságot nyert az NB III-ban a Szegeddel

BUDAPEST — Igazi nyerő típus, aki sosem adja fel – Szegeden így emlékeznek Pászka Lórándra, aki

csütörtökö­n gólpasszal vette ki részét a Ferencváro­s győzelmébő­l a Crvena zvezda ellen az Európa-liga csoportkör­ében.

A 26

éves kézdivásár­helyi futballist­a kezdő volt a szerb bajnok ellen a negyedik fordulóban, s bár a vendégek egyenlítő találata előtt hibázott, de aztán javított, a 61. percben nag yszerűen ívelt középre, Samy Mmaee pedig hét méterről a bal felső sarokba fejelt, ezzel nyert a Fradi 2-1-re. A sikernek köszönhető­en a magyar bajnok 9 ponttal vezeti a csoportját, s egy lépésre van a továbbjutá­stól.

Pászka alig egy évvel ez

cseszov együttese

vezeti csoportját 1. Ferencváro­s 2. Trabzonspo­r 3. Monaco 4. Crvena zvezda 4 4 4 4 3 2 2 1 - - - - 1 2 2 3 7-7 9 9-7 6 4-6 6 6-6 3

 ?? ?? Nagy csata
Barátok
Nagy csata Barátok
 ?? ??
 ?? ?? Elvették
A szerbek a hét végén zsákmányol­ták a zászlót, és a meccs hajrájában meggyújtot­ták
Elvették A szerbek a hét végén zsákmányol­ták a zászlót, és a meccs hajrájában meggyújtot­ták
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary