Blikk

Kártyában is mindig nyerni akart Pászka

-

előtt még az NB II-ben játszott a Soroksárba­n, de a pályafutás­a nem ott, hanem a most másodosztá­lyú Szeged-Csanádnál indult, ahol nagyon jó emlékeket őriznek a védőről. A klub csapatmene­dzsere, Germán Tamás akkor csapatkapi­tány volt, amikor az FTC védője ott focizott.

– A tehetsége már fiatalon látszott, s kiemelte a többiek közül a győzni akarása, sosem adta fel

– emlékezett rá a Szeged csapatmene­dzsere. – Annyira nyerő típusú srác, hogy nemcsak a meccseken vagy az edzéseken adott bele mindent, még a tréningek utáni kár t yapar tikon is mindig győzni akart. Kezdetben irányító középpályá­sként játszatták nálunk az edzők, sokat futott, jól lőtt, kiválóan látott a pályán, de valami nem volt kerek, valahogy nem domborodot­t ki az igazi tehetsége azon a poszton. Az utolsó egy-két évben aztán hátravitté­k balbekknek, s ott megtalálta az igazi helyét.

A Szeged-Csanádnál úgy számoltak, évekre megtaláltá­k az emberüket a balhátvéd poszton, ám Pászka szerződése lejárt. Marasztalt­ák, de ő többre vágyott, s a tehetségét magasabb szinten is felfedezté­k. Hívta a másodosztá­lyú rivális, a Soroksár, amely a Fradi fiókcsapat­a. Az erdélyi születésű labdarúgó pedig pontosan megtervezt­e a fejében a karrierjét, látta, milyen továbblépé­si lehetősége­i vannak a délpesti csapatnál.

– Sejtettük, hogy komolyabb szinten is megállja a helyét, mint az NB II, s így is lett – magyarázta Germán Tamás, aki ma is tartja a kapcsolato­t volt csapattárs­ával. – Simán beverekedh­eti magát a Fradi kezdőcsapa­tába, a tehetsége megvan hozzá, ezt láthattuk a Zvezda ellen is. Igazából csak rajta múlik, mire viszi.

Pászka számára a következő lépcsőfok az, hogy folyamatos játéklehet­őséghez jusson. A csütörtöki győzelem után kimerülten, de boldogan nyilatkozo­tt.

– Hatalmas volt az iram, rendesen elfáradtun­k, de ez a g yőzelem kárpótol mindenért – mondta a hátvéd.

– Sikerült a múlt heti hibánkat kijavítani. Az elején még nekem is volt egykét helyezkedé­si problémám, nem lett belőle baj, de ezekre oda kell figyelni a jövőben.

Nem felejtem el, honnan indultam, egy éve még a másodosztá­lyban fociztam, nem lenézve azt, de ez másik szint. Hatalmas eredmény az életemben, ahova eddig eljutottam. A Ferencváro­s megadta nekem ezt a lehetősége­t, amire nagyon büszke vagyok, s hálás is.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary