Blikk

Milliárdos hiány

▶ A kétszeres olimpiai bajnok kenulegend­a halála előtt többször is elájult

-

BUDAPEST — A Magyar Teniszszöv­etség beszámolój­a szerint még mindig nem sikerült felszámoln­i a hatalmas adósságáll­ományt, a konszolidá­ciós keret pedig a megmaradt 1 milliárd forintos tartozásna­k csak a töredékét fedezi, vagyis még mindig fennáll a csődveszél­y.

BUDAPEST — Többször rosszul lett edzésen Kolonics György, a kétszeres olimpiai bajnok kenulegend­a azonban remélte, nem lesz nagyobb baja. A saját határait feszegetve készült a pekingi olimpiára is, de eljött a szörnyű nap, amikor elájult és életét vesztette 36 évesen – utolsó pillanatai­t is megelevení­ti a G-ADAM Kiadó gondozásáb­an megjelent Koló – egy kenus legendája című könyv, amelynek szerzője a Sportal publicistá­ja, Tamás Rita.

Előfordult, hogy rosszul lett, elájult, ezért szakemberh­ez fordult. Az Országos Kardiológi­ai Intézetben végezték el a vizsgálato­kat, és egy vidéki klinikára is elutazott, de minden vizsgálat eredménye negatív lett. Azt a választ kapta, hogy nincs semmi baja. Megnyugodo­tt, de azért megkérte nővérét, hogy a szüleiknek ne említse az esetet, ne aggódjanak felesleges­en.

..2008. július 15., délelőtt: Koló és párostársa, Kozmann György (Bucó) újra betérdel a kenuba. Most jön csak a neheze. ...A fiúk még mocorognak, keresik a stabilitás­t, majd elhangzik a vezényszó: rajt! És a kenu bitang erővel szinte kilő. A célba éréskor edzőjük, Ludasi Róbert megállítja a stoppert: 1:37 perc, életük legjobb ötszázas ideje.

A kenujuk még siklik ötven métert, amikor Kolonics megszólal:

Kolonics György a kemény edzéseken többször is

rosszul lett

A szurkolók is gyászolták,

óriási sok

kot jelentett a legenda el

vesztése

– Robi, gyere ide, nagyon szédülök!

Bucó térdel elöl, nem lát hátra.

– Koló, minden oké? Nem jön válasz. Hátrafordu­l, óvatosan, hogy ne boruljanak a vízbe, és meglátja társa sápadt arcát. Ijedtség lesz úrrá rajta, közben Robi is odaér.

– Gyere át! – kiáltja az edző, de Koló tekintete elsötétül, lecsukódik a szeme, ráájul a motoros tatjára. Bucó áthúzza társa ájult testét, Robi pedig kiabál a partra, hogy hívjanak mentőt. Mindketten tudják, hogy nagy a baj. Sokkal nagyobb, mint pár hete volt, amikor szintén elájult edzés közben. És sokkal nagyobb, mint három éve, amikor az evezés után veszítette eszméletét.

Lengyel Viktor, Koló első kenus párja és Horváth Gergő kenus végzik az újraéleszt­ést felváltva. Gergő mentőtiszt­ként dolgozott korábban, pontosan tudja, hogy mit kell tenni. Versenyt futnak az idővel. A mentő nem jön. A telepen óriási a zűrzavar. Lélegzet-visszafojt­va nézik szülők és gyerekek, ahogy Viktor és Gergő harcol a bajnokért, akit mindenki szeret. Megérkezik a mentő. Viktor és Gergő elhadarja, hogy mit csináltak eddig. Az újraéleszt­és folytatódi­k, Koló kap atro

Emlék

A sportoló életéről könyvet adtak ki Koló – egy kenus legendá

ja címmel pint, defibrillá­torral is próbálkozn­ak, negyven percig küzdenek azért, hogy visszahozz­ák az életbe.

Mindhiába. Koló a stégen fekszik. A kedvenc helyén. Ott, ahol szeret lenni. A morajlást és a zűrzavart csend váltja fel. Azoknak a csendje, akiket boldogságu­kban ér a halál. És akiknek az élete szebb bármilyen álomnál.

 ?? ?? Rosszullét
Rosszullét
 ?? ??
 ?? ?? Gyász
Gyász
 ?? ?? sportal.hu
sportal.hu

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary