Blikk

Mbappét el akarják űzni a PSG-ből

Utálják a dél-amerikai csapattárs­ai a francia sztárt Anyja szerint ▶ A világklass­zis támadó nem érzi jól magát, és már a télen klubot válthat

-

Mbappé csalódott a klubban, amely ígérete ellenére nem áll

ki mellette

PÁRIZS — A világ jelenlegi legjobb focistáján­ak tartják, elképesztő pénzeket kap klubjától, és mégis lehet, hogy már a télen elmenekül a PSG-től: úgy tűnik, Kylian Mbappé már nem sokáig húzza magára a francia együttes mezét. Hetek óta áll a bál körülötte, és a 23 éves világbajno­k csatár édesanyja most látta elérkezett­nek az időt, hogy közölje véleményét. Szerinte kicsináljá­k fiát a párizsiakn­ál!

Ömlik a pénz a csapatba, világklass­zisok alkotják a keretet, még sincs meg a régóta várt diadal, a Bajnokok Ligája-győzelem. Hoszszú ideje parázs hangulat van a klubnál, amely Mbappé mellett keretében tudhatja a brazil Neymart és az argentin Lionel Messit is. Bennfentes­ek szerint jó ideje ez a baj, a sztárok nem jönnek ki egymással.

Klikkek vannak a PSG-n belül, a dél-amerikaiak és a franciák hadakoznak a színfalak mögött, de most valami megbomlott. Egyre többen bírálják Mbappét, még honfitársa­i is. A támadónak pedig elege van.

Igaz, álomszerző­dést kötött az idén klubjával, milliárdok­at keres, és még abba is beleszólha­t, kiket igazoljana­k. Mégis azon gondolkodi­k, hogy a télen lelép.

Hadjárat

A francia világsztár édesanyja szerint fia ellen lejárató hadjárat indult, ezért távozhat

A napokban ugyanis felerősödt­ek a hírek, amelyek Real Madridba igazolását firtatják. Lehet, ez volt az utolsó csepp a pohárban, a csatár édesanyja, Fayza Lamari a Twitteren osztott meg egy bejegyzést, amelyben nem finomkodot­t.

„Ez csak bizonyíték arra, hogy rágalomhad­járatot vezetnek ellene, amely miatt Kylian undorral távozásra kényszerül...” – írta Lamari.

Hiába remélték, hogy a párizsi öltözőn belüli ellentétek­en tompítani tudnak. Elsősorban az új vezetőedző, Christophe Galtier kine vezé sétől re mé ltek fordulatot, de Ángel Di María és Leandro Paredes távozásáva­l a dél-amerikai befolyás is csökkent. Valami mégsem stimmel. Korábban maga Mbappé igyekezett csökkenten­i az ellenséges­kedés jelentőség­ét, ám a beszámolók szerint egyre többször rosszkedvű.

– Mindig is voltak hűvösebb és melegebb pillanatai­nk, van, amikor a legjobb barátok vagyunk, máskor nem is beszélünk.

De ez a kapcsolatu­nk természeté­ből adódik – mondta nemrég a brazil Neymarral kialakult rivalizálá­sáról.

Mbappé, aki a párizsi klubvezeté­sben is csalódott, mert nem áll ki mellette, a címvédő együttesbe­n kilenc bajnokin nyolc gólt jegyez idén, a BLben pedig négy mérkőzés után négy találattal áll, csapata szerdán a büntetőjév­el szerzett pontot a Benfica ellen. Vagyis lehet, hogy az irányítást elvesztett­e az öltözőben, ám a pályán még mindig vezéralakj­a a PSG-nek.

 ?? ??
 ?? ?? Csalódott
Csalódott
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary