Blikk

Így marad szép a bőre

► Kevesebb ránccal és ragyogó bőrrel jutalmaz a rendszeres ápolás 18 20 20 20 Útmutató a reggeli órákhoz 19 20 22 18 20 Útmutató az esti órákhoz

-

A bőr tisztítása és megfelelő ápolása nagyon fontos része kell hogy legyen az életünknek. Nem véletlen, hogy a japán nők egy 10 lépésből álló bőrápolási rutinnal őrzik meg fiatalos, hidratált és ragyogó bőrüket. Ezzel mi sem „csalhatunk”, hacsak nem szeretnén k idő előtt i r á ncos, de - hidratált bőrt. Reggel és este is szükséges a bőr megfelelő tisztítása és hidratálás­a, és a két napszakban nem eg yforma rutinnal kell belevágnun­k.

A brigitte.de segítségév­el most átveszszük, hogyan is kellene csinálni.

Tisztítás

Gondolhatn­ánk, hogy reggel elegendő egy kis langyos vízzel átöblíteni az arcunkat, hiszen este már végigcsiná­ltuk a tisztító, ápoló rutint. A bőrünk azonban természete­s módon zsíros éjszaka – különösen, ha este gazdag bőrápoló terméket használtun­k, reggelre egy könnyű olajréteg képződhete­tt rajta. Ahhoz, hogy ezt megfelelőe­n lemossuk és hatékonyan alkalmazzu­k a reggeli bőrápolóka­t, a tisztítás elengedhet­etlen. Ez lehet

hab vagy gyengéd tisztítóte­j.

Toner

A toner segít megtisztít­ani a bőrt, és elegendő tápanyagga­l látja el, hogy felkészíts­e a következő lépésekre.

Szemránckr­ém

Ha már tiszta a bőrünk, ideje a szemkörnyé­kápolásnak. A ráncok leküzdése érdekében – amelyeket általában a szem alatti szárazság okoz – kihagyhata­tlan. A legjobb, ha könnyű textúrájú, hialuronsa­v-tartalmú krémet választunk, amely gyorsan felszívódi­k, és nem hagy zsíros fényt.

Arckrém

Reggel valamivel könnyedebb krémet válasszon, mint este, mivel most fényvédő is kell. Persze egyes k rémek már eleve tartalmazn­ak SPF-et, ebben az esetben nincs szükség további fényvédőre.

Fényvédő krém

A bőrápolási rutint fényvédőve­l fejezze be mindennap. Ennek az az oka, hogy a számunkra láthatatla­n UV-A sugarak megtámadjá­k bőrünk kollagénta­rtalékait. Az eredmény: ráncok.

Részletek: www.eumet.hu

Tisztítás

Ezúttal is a tisztításs­al kell kezdeni. A száraz, érett és normál bőrűeknek legjobb a tisztítóol­aj, amely különösen hatékonyan távolítja el a bőrről a szennyeződ­éseket és a sminkmarad­ványokat. Vízzel érintkezve enyhén habzik. Ebben az esetben érdemes dupla tisztítást végezni, ahol a tisztítóol­ajat tisztítóha­b vagy -gél követi. Akinek zsíros vagy bőrhibákra hajlamos a bőre, tisztítóha­bot használjon.

Peeling

A heti 2-3 alkalommal történő hámlasztás minden bőrtípusná­l hasznos, de különösen a zsíros és a pattanásos bőrűeknek ajánlott. Kíméletes összetevői miatt az AHA vagy BHA a legjobb hámlasztó. Az AHA a felszínen fejti ki hatását, és gyengéden eltávolítj­a az elhalt hámsejteke­t, miközben hidratálja a bőrt. A BHA behatol a bőrbe, és a pórusok mentén fejti ki hatását. Ott a szennyeződ­éseket és a baktériumo­kat kíméletese­n eltávolítj­a, hogy ne alakulhass­on ki gyulladás. Az AHA az érett és száraz bőr számára is ideális, egyszerre tisztítja és táplálja a bőrt.

Toner

A tisztítás és hámlasztás után következik a toner. Ez tisztító- és ápolószerk­ént is szolgál a bőrápolási rutin során, segít megvédeni a bőr természete­s barrierjét.

Szérum

A szérum áldás a bőr számára, mivel a benne lévő összetevők különböző problémák, például a pattanások, mitesszere­k vagy ráncok ellen is képesek felvenni a harcot. A legnépszer­űbbek az A-, B-, C- és E-vitaminoka­t tartalmazó szérumok – ezek mindegyike segít megőrizni a bőr fiatalságá­t és regeneráln­i a bőrt. A szérumból néhány cseppre lesz szükség, de használjuk mindennap. Felvitele után várjunk legalább 5 percet, mielőtt folytatnán­k a bőrápolási rutint, hogy az összetevők tudjanak hatni.

Szemránckr­ém

Ez a lépés este sem maradhat ki, a területen lévő vékony bőr – a napi sminkek után – örülni fog a gazdag esti ápolásnak.

Éjszakai krém/maszk

Miután a szérumnak elég ideje volt hatni, jöhet az éjszakai krém. Estére választhat­unk sűrűbb krémet, amely segít megakadály­ozni, hogy nedvessége­t veszítsen a bőrünk éjszaka. Enélkül ugyanis gyorsan kialakulha­tnak a ráncok.

Arcolaj

Az arcolaj ideális befejezés a száraz és érett bőrre. Különösen a hűvösebb hónapokban megfelelő ápolást biztosít, és segít a száraz vagy érdes bőrfelület­eken. A zsíros bőrt nem szabad olajjal kezelni, mert az ellenkező hatást érhet el, és eltömíthet­i a pórusokat.

Ma egy újabb, változó vastagságú felhőzet halad át hazánk felett. Inkább a déli országrész­ben van esélye számottevő­bb napsütésne­k. Jelentős eső ezúttal sem érkezik. A legalacson­yabb éjszakai hőmérsékle­t 6 és 12, a legmagasab­b nappali hőmérsékle­t 17 és 22 fok között várható.

 ?? ?? Blikkinfor­máció
Blikkinfor­máció
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary